برای مشاوره مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان
برای مشاوره مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان
هدف از وضع قوانین در هر کشوری، ایجاد نظم و امنیت روانی و جسمانی، برای افراد آن جامعه است، تا بتوانند در صحت و سلامت، اجتماعی سالم و پویا را تشکیل دهند؛ در واقع منافع جمعی و اصلی هر جامعه در پرتو همین سلامت شکل می گیرد. از این رو قانون گذار با در نظر گرفتن ضمانت اجرای کیفری، افراد جامعه را ملزم به رعایت قوانین و حقوق یکدیگر کرده است.
یکی از رفتارهای رایج در بیشتر جوامع که توسط اکثر حکومت ها نیز، جرم انگاری شده است، ایجاد مزاحمت برای بانوان و اطفال، توسط افراد شرور است. افرادی که بدون در نظر گرفتن ارزش های اخلاقی، با اعمال خود فضایی نا امن را برای نوامیس ایجاد می کنند؛ اما اعمال آن ها عواقبی را برای خودشان به همراه دارد. این عواقب و مجازات ها، بسته به شرایط موجود، می تواند شامل حبس یا شلاق باشد.
در این مقاله دینا، ابتدا به تبیین مفهوم و عنصر قانونی جرم مزاحمت برای نوامیس و بانوان می پردازیم؛ سپس، در خصوص حکم مجازات تعیین شده در قانون برای چنین افرادی، صحبت کرده و در ادامه این مطالب نیز، نکاتی را در مورد نحوه شکایت و رسیدگی به این جرم، بیان می کنیم.
اولین و مهمترین عنصری که یک فعل یا ترک فعل را تحت عنوان جرم قرار می دهد، عنصر قانونی جرم است. برای توضیح دادن در مورد حکم جرم مزاحم بانوان و خانم ها شدن نیز، ابتدا باید به قانون مجازات اسلامی مراجعه کنیم و ببینم که آیا این عمل توسط قانون گذار جرم انگاری شده است یا خیر؟
باید گفت پاسخ به این سوال مثبت است و قانون گذار علاوه بر موادی که در آن ها توهین و هتک حرمت افراد جامعه را به صورت عمومی جرم انگاری نموده، در ماده 619 قانون مجازات اسلامی، به طور خاص نیز، حکم جرم مزاحم بانوان و خانم ها شدن را، بیان کرده است.
در متن ماده 619 قانون مجازات آمده است: «هرکس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»
منظور از جرم مزاحمت برای نوامیس و اطفال، این است که کسی در یکی از اماکن عمومی، عملی را انجام دهد که آن عمل از نظر عرف و عموم جامعه، توهین آمیز محسوب شود، یا با ایجاد مزاحمت باعث هتک حرمت بانوان یا کودکان شود.
جرم مزاحمت برای بانوان از جمله جرائم عمدی است که به محض وقوع ، قصد مرتکب در آن مفروض است مگر اینکه مرتکب بتواند خلاف آن را ثابت کند. برای مثال اگر کسی خانمی را به گونه ای که شکل مزاحمت داشته باشد تعقیب کند، جرم مزاحمت برای نوامیس تحقق یافته و نیازی نیست که خانم ثابت کند، آقا قصد مزاحمت داشته، بلکه قصد آقا برای مزاحمت مفروض است و این خود مرد است که باید ثابت کند چنین قصدی نداشته تا مسئولیت کیفری از او سلب شود .
نکته مهمی که درباره جرم مزاحمت برای نوامیس و اطفال باید در نظر داشت این است که قانون گذار این جرم را تنها برای مواردی که مزاحمتی برای نوامیس (بانوان و اطفال) رخ می دهد، تعریف کرده است و ایجاد مزاحمت برای آقایان موضوع این جرم قرار نمی گیرد.
مجازات مزاحمت برای نوامیس و اطفال در ماده 619 قانون مجازات اسلامی تعریف شده است . طبق این ماده : " هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نمایدبه حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد " .
جرم مزاحمت برای نوامیس و بانوان یکی از جرائم غیر قابل گذشت است که در صورت وقوع حتی با گذشت شاکی باز هم مجازات آن اعمال خواهد شد اگرچه گذشت می تواند باعث تخفیف در مجازات شود .
آخرین اخبار مرتبط با مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان
بر اساس اعلام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، مجازات مزاحمت برای بانوان و اطفال در معابر و اماکن عمومی، حبس از 2 تا 6 ماه و تا 74 ضربه شلاق، می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان، در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان، پاسخ دهند.
برای مشاوره مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان
برای مشاوره مجازات مزاحمت برای نوامیس و بانوان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©