دینا / خانواده / حضانت / حضانت فرزندان نامشروع

حضانت فرزندان نامشروع

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله حضانت فرزندان و حضانت فرزندان نامشروع را بررسی می نماییم .

 

یکی از مهم ترین تکالیفی که والدین در قبال فرزندان خود دارند ، حضانت آنان است . حضانت به معنای نگهداری از فرزندان و مراقبت جسمی و عاطفی از آنان می باشد که به لحاظ حقوقی هم حق والدین است و هم تکلیف آنان محسوب می شود . اما سوال مهمی که ممکن است مطرح شود آن است که حضانت فرزندان نامشروع با چه کسی است ؟ آیا والدین فرزندان نامشروع نیز تکلیف به حضانت فرزندان خود دارند ؟ برای پاسخ دادن به این سوالات ، نخست به بررسی تکلیف والدین نسبت به حضانت فرزندان خود پرداخته و سپس حضانت فرزندان نامشروع را بررسی می نماییم .

حضانت فرزندان

در قانون مدنی ، حضانت فرزندان تعریف نشده است ، اما به لحاظ لغوی حضانت فرزندان به معنای نگهداری از فرزندان و حمایت جسمی و عاطفی از آنان است . بر اساس قانون مدنی ، حضانت فرزندان ، هم حق والدین است و هم تکلیف آنان محسوب می شود ؛ به این معنا که والدین را نمی توان از حق حضانت فرزندشان محروم نمود و در مقابل ، والدین نیز نمی توانند از به عهده گرفتن حضانت فرزندان خودداری نموده و آنها را رها کنند . البته در صورتی که یکی از والدین فوت کند ، حضانت به عهده دیگری که زنده است قرار می گیرد و در صورت جدایی والدین ، حضانت فرزندان اعم از پسر و دختر تا سن هفت سالگی به عهده مادر و پس از آن ، تا سن بلوغ به عهده پدر قرار می گیرد . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد اینکه حضانت چیست ، حضانت والدین بعد از فوت والدین و حضانت فرزندان بعد از طلاق کلیک کنید .

حضانت فرزندان نامشروع

در این قسمت قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که حضانت فرزندان نامشروع به عهده کیست ؟ آیا والدین فرزندان نامشروع نیز همچون والدین فرزندان مشروع حق و تکلیف به حضانت فرزندان خود دارند ؟

گفتنی است که بر اساس ماده 1167 قانون مدنی ، طفل متولد از زنا به زناکار منتسب نخواهد بود ؛ به این معنا که از حقوق قانونی فرزندان مشروع بهره مند نمی شود . اما در طول سال های اخیر ، دیوان عالی کشور یک رای وحدت رویه صادر کرده است که بر اساس آن ، مسئله حضانت طفل نامشروع تعیین تکلیف شده است . بر اساس این رای وحدت رویه که مثل قانون لازم الاجراست ، بین طفل مشروع و طفل نامشروع از جهت حقوق و تکالیف ، اصولا تفاوتی وجود ندارد و فقط رابطه توارث یا ارث بردن میان فرزند نامشروع با والدینش منتفی است . بنابراین ، پدر و مادر نامشروع نیز حق و تکلیف حضانت فرزند نامشروع خود دارند . بعلاوه اینکه باید نفقه فرزند نامشروع را نیز به وی بپردازند و برای او شناسنامه بگیرند  . بنابراین ، در حال حاضر ، حضانت طفل نامشروع با والدینش می باشد و از این لحاظ ، تفاوتی میان حضانت فرزندان متولد از زنا و فرزندان مشروع وجود ندارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نفقه فرزند نامشروع و ارث فرزند نامشروع کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزندان نامشروع در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزندان نامشروع پاسخ دهند .