دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / نمونه شکوائیه کلاهبرداری

نمونه شکوائیه کلاهبرداری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

قانون گذار ایران، با تعیین مجازات برای عمل کلاهبرداری، به جرم انگاری آن پرداخته و امکان شکایت و پیگیری کیفری را برای قربانیان و زیان دیدگان از این جرم فراهم کرده است. اولین قدم برای ثبت شکوائیه از کلاهبرداری، تنظیم و نوشتن متن شکایت کلاهبرداری بوده که نیازمند رعایت اصول مشخصی از جمله شرح وقوع جرم و ذکر مشخصات طرفین دعوا، می باشد.

 

یکی از جرائمی که همواره افراد برای شکایت از آن به مراجع قضایی مراجعه می نمایند، جرم کلاهبرداری است. کلاهبرداری، یعنی ربودن اموال دیگران، از طریق وسایل متقلبانه، به نحوی که قربانی، با رضایت آن مال را به کلاهبردار تسلیم کرده باشد؛ از آن جا که قانون گذار، در راستای جلوگیری از رواج کلاهبرداری و مجازات مرتکبین، برای آن ضمانت اجرای کیفری، تعیین کرده است، افرادی که مورد کلاهبرداری واقع شده اند، می توانند برای احقاق حق خود، به مراجع قضایی، مراجعه و خواستار رسیدگی به این جرم شوند.

برای شروع شکایت از جرم کلاهبرداری، شاکی باید، مطابق با قوانین آیین دادرسی کیفری، عمل کند. مطابق این قانون، اولین اقدامی که شاکی باید انجام دهد، تنظیم شکایت نامه یا شکوائیه کلاهبرداری است. نوشتن این شکوائیه، خود مستلزم توجه به نمونه شکوائیه از کلاهبرداری و رعایت اصولی است که عدم توجه به آن ها ممکن است، منجر به اطاله دادرسی یا در شرایطی تضییع حق شاکی شود.

لذا، در این مقاله دینا ابتدا، نمونه فرم شکایت از کلاهبرداری را بررسی کرده و فرم خام آن را برای دانلود و استفاده علاقه مندان، ارائه می دهیم؛ سپس به بیان نحوه تنظیم و نوشتن متن شکایت کلاهبرداری می پردازیم و اصول و مواردی که برای این کار لازم است را شرح خواهیم داد.

نمونه فرم شکایت از کلاهبرداری

پیش از این که به بررسی نمونه شکوائیه از کلاهبرداری بپردازیم، بد نیست، توضیحی مختصر در مورد جرم کلاهبرداری و شرایط تحقق آن، بدهیم. کلاهبرداری در لغت به معنای شیادی و حقه بازی، به فریب و دروغ مال دیگران را گرفتن می باشد.

مطابق ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، اگر شخصی با استفاده از اعمال و وسایل متقلبانه، افراد را به امور غیر واقع امیدوار نماید، یا از حوادث و پیش آمدهای غیر واقعی بترساند و از این راه اموال آنان را تصاحب کند، کلاهبردار محسوب می شود. همچنین در این ماده، علاوه بر ضمانت اجرای رد اصل مال به صاحبش، مجازات حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده نیز برای مرتکب این جرم تعیین شده است.

عناصر تشکیل دهنده جرم شامل سه عنصر مادی، معنوی و قانونی می باشند که وجود آن ها برای تحقق هر جرمی لازم است و در صورت فقدان هر یک از آن ها، جرمی محقق نمی شود.

با توجه به این تعریف، در می یابیم، عنصر مادی جرم کلاهبرداری، می تواند در قالب ربودن مال با هر عمل متقلبانه ای محقق شود و معیار تعیین متقلبانه بودن نیز توسط عرف مشخص می شود. عنصر معنوی جرم کلاهبرداری نیز، با وجود سو نیت عام و خاص محقق می شود.

حال که با مفهوم و شرایط تحقق جرم کلاهبرداری آشنا شدیم، نوبت به صحبت در خصوص نحوه شکایت از کلاهبرداری می رسد. اولین قدم برای شکایت، تکمیل فرم شکوائیه و تنظیم شکایت نامه است که این فرم، توسط مراجع قضایی در اختیار شاکی قرار می گیرد. نمونه این فرم را در تصویر زیر ملاحظه می کنید.

 

شکوائیه کلاهبرداری

 

شاکی، باید با وارد کردن اطلاعات هویتی خود و شرح وقایعی که در نهایت منجر به وقوع کلاهبرداری شده است، فرم شکوائیه از کلاهبرداری را تکمیل نماید. مواردی که در این فرم ذکر می شوند،عبارتند از: مشخصات هویتی طرفین دعوا که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و محل اقامت آن ها؛ موضوع دعوا (که در این مورد کلاهبرداری است)؛ دلایل و ضمائمی که شاکی در راستای اثبات ادعای خود مطرح می کند؛ زمان و نشانی محل وقوع جرم و در نهایت توضحات تکمیلی نحوه وقوع کلاهبرداری.

 

علاقه مندان به دانلود نمونه فرم شکایت از کلاهبرداری، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام به دانلود آن نمایند.

نمونه فرم شکایت از کلاهبرداری
نویسنده: دینا
حجم: 191kb
منبع: دینا

 

نحوه نوشتن یا تنظیم شکوائیه کلاهبرداری

پس از توضیح مفهوم جرم کلاهبرداری و اشاره به مجازات تعیین شده برای آن و بررسی کردن مواردی که باید در نمونه شکوائیه از کلاهبرداری ذکر شود، در این بخش قصد داریم، به نحوه تنظیم و نوشتن متن شکایت کلاهبرداری بپردازیم. نحوه نوشتن شکوائیه کلاهبرداری به طور کلی به صورت زیر می باشد، اما با توجه به شرایط هر فرد و نوع پرونده وی، ممکن است تغییراتی در آن به وجود آید . 

 

 

شاکی : ...... (نام و مشخصات شاکی)

مشتکی عنه : .......... (نام و مشخصات مشتکی عنه)

وکیل یا نماینده قانونی : ........ (در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی نوشته می شود)

موضوع : کلاهبرداری

دلایل و ضمائم : 1 – کپی مصدق شناسنامه 2 – کپی مصدق کارت ملی  3 – شاهدین 4- سایر دلائل و مدارک ....

زمان و نشانی محل وقوع جرم : (زمان و محلی که جرم در آن، اتفاق افتاده است.)

توضیحات

باسلام ، احتراما به استحضار می رساند :

با توجه به اینکه فرزندم به نام ..... به اتهام مواد مخدر در زندان بوده و محکوم به حبس ابد گردیده، در مورخه..... مشتکی عنه عنوان داشته که چون آشنا دارد، می تواند فرزندم را از زندان آزاد نماید و برای اثبات این امر، کارت سازمانی جعلی خود را نیز به اینجانب نشان داده است؛ همچنین، نامبرده، طی سه مرحله، جمعا مبلغ ..... ریال از بنده اخذ نموده، ولی تا حال حاضر، اقدامی نسبت به آزادن فرزندم ننموده و با حیله و فریب از من کلاهبرداری نموده است. لذا علیه ایشان شاکی بوده و تقاضای رسیدگی و پیگرد قانونی وی را خواستارم .

 

 

علاقه مندان به دانلود نمونه شکوائیه کلاهبرداری، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام به دانلود آن نمایند.

 

نمونه شکوائیه کلاهبرداری
نویسنده: دینا
حجم: 247kb
منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه شکوائیه کلاهبرداری در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه شکوائیه کلاهبرداری پاسخ دهند .