برای مشاوره آثار نسب نامشروع در حقوق ایران
برای مشاوره آثار نسب نامشروع در حقوق ایران
یکی از انواع نسب بر اساس قانون مدنی ، نسب نامشروع است که بر اثر رابطه آزاد خارج از عقد نکاح به وجود می آید . به طور کلی ، با عنایت به قانون مدنی ، طفل متولد از رابطه خارج از عقد نکاح یا زنا ، به زناکار ملحق نمی شود . بنابراین ، نسب نامشروع ، آثار نسب مشروع مانند حضانت ، نفقه و ارث را نخواهد داشت . اما لزوم حمایت از فرزندان متولد از زنا ، سبب شده است تا دیوان عالی کشور با صدور رای وحدت رویه ، حقوقی را برای آنها شناسایی کند . در این مقاله قصد داریم به بررسی آثار نسب نامشروع در حقوق ایران و قانون مدنی بپردازیم . به همین مناسبت ، منع نکاح ، ارث فرزند نامشروع و سایر آثار نسب نامشروع خواهیم پرداخت .
یکی از مهم ترین آثار نسب نامشروع ، منع نکاح است . قانون مدنی به پیروی از فقه اسلامی ، نسب نامشروع را در حکم نسب مشروع قرار داده و تفاوتی بین این دو گونه نسب قایل نشده است . زیرا در قرابت نسبی که به عنوان مانع نکاح تلقی شده ، رابطه خونی و طبیعی اشخاص مورد نظر بوده است ؛ نه رابطه قانونی نسب . بنابراین ، همان طور که اشخاص نمی توانند با اولاد یا پدر و مادر مشروع خود ازدواج کنند ، با اولاد یا پدر و مادر طبیعی خود نیز نمی توانند عقد نکاح ببندند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه نسب نامشروع چیست و وضعیت حقوقی اطفال نامشروع در ایران کلیک کنید .
در مورد ارث ، قانونگذار وضع حقوقی اطفال نامشروع را به صراحت روشن کرده است . در مورد ارث ، بین نسب مشروع و نسب نامشروع تفاوت وجود دارد . ماده 884 قانون مدنی در این باره می گوید : ولد الزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمی برد ؛ لیکن اگر حرمت رابطه که طفل ثمره آن است ، نسبت به یکی از ابوین ثابت و نسبت به دیگری به واسطه اکراه یا شبهه زنا نباشد ، طفل فقط از این طرف و اقوام او ارث می برد و بالعکس . بنابراین ، رابطه توارث یا ارث بردن طفل نامشروع و پدر و مادر طبیعی او اقوام آنان بر اساس قانون مدنی منع شده است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارث فرزند نامشروع کلیک کنید .
در مورد سایر آثار نسب نامشروع از جمله ولایت قهری ، حضانت و نفقه در قانون مدنی ماده خاصی مطرح نشده بود . اما مقتضای عدم الحاق فرزند نامشروع به پدر و مادر طبیعی اش ، آن است که نسب نامشروع دارای چنین آثاری نباشد . اما لزوم حمایت از فرزندان نامشروع سبب شد تا دیوان عالی کشور با صدور یک رای وحدت رویه ، وضعیت حقوقی اطفال نامشروع را دگرگون کند . بر اساس این رای وحدت رویه که در حکم قانون است ، بین طفل نامشروع و طفل مشروع تفاوتی از جهت حقوق و تکالیف اصولا تفاوتی وجود ندارد و بر اساس ماده 884 قانون مدنی ، صرفا توارث بین اطفال نامشروع و والدین آنها منتفی است . بنابراین ، سایر حقوق و تکالیف والدین در مقابل فرزندان از جمله حضانت فرزندان ، ولایت قهری بر فرزندان و پرداخت نفقه به فرزندان باقی است . علاوه بر این ، پدر فرزند نامشروع موطف است به اداره ثبت احوال مراجعه و برای او شناسنامه بگیرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نفقه فرزند نامشروع و دریافت شناسنامه برای فرزند کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آثار نسب نامشروع در حقوق ایران در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون آثار نسب نامشروع در حقوق ایران پاسخ دهند .
برای مشاوره آثار نسب نامشروع در حقوق ایران
برای مشاوره آثار نسب نامشروع در حقوق ایران
مقالات مرتبط
مطالب تصادفی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©