دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / مجازات سرقت آثار تاریخی و ملی

مجازات سرقت آثار تاریخی و ملی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی مجازات سرقت آثار تاریخی و ملی می پردازیم .

 

مجلس شورای اسلامی ایران در سال 1309 فهرستی از آثار ملی و تاریخی تهیه کرد و به موجب آن مقرر کرد این از نظر تاریخی ، ملی ، مذهبی یا فرهنگی از ارزش و اعتبار بالایی برخوردارند و باید به صورت ویژه حفاظت و نگهداری شوند از این رو دولت مسئولیت حفاظت و نگهداری از این آثار را بر عهده دارد . در این میان همیشه افرادی هستند که با اندیشه های منفعت طلبانه و سودجویی اقدام به انجام اموری که مخالف نظم و امنیت ملی است می کنند و با سرقت آثار تاریخی و ملی مرتکب عملی ضد ملی می شوند . از این رو ما در این مقاله به بررسی مجازات سرقت آثار تاریخی و ملی می پردازیم .

مجازات سرقت آثار تاریخی و ملی

همانطور که عده ای با تخریب آثار تاریخی و ملی و یا با قاچاق آثار تاریخی و ملی تنها به فکر زیاده خواهی های خود هستند و به مسائل جمعی هیچ اهمیتی نمی دهند ، سرقت آثار ملی نیز عمل مجرمانه محسوب می شود . قانون گذار برای تمامی این موارد مجازات تعیین کرده است تا افراد سودجو بدانند که با ارتکاب این عمل باید در انتظار مجازات باشند . مجازات سرقت آثار تاریخی و ملی یک مجازات تعزیری است که در ماده 559 قانون مجازات اسلامی به آن پرداخته شده است . طبق این ماده : " هر کس اشیا و لوازم و هم چنین مصالح و قطعات آثار فرهنگی – تاریخی را از موزه ها و نمایشگاه ها ، اماکم تاریخی و مذهبی و سایر اماکن که تحت حفاظت یا نظارت دولت است سرقت کند یا با علم به مسروقه بودن اشیای مذکور را بخرد یا پنهان دارد ، در صورتی که مشمول مجازات حد سرقت نگردد علاوه بر استرداد آن به حبس از یک تا پنج سال محکوم می شود . " بنابراین طبق این ماده علاوه بر سرقت همه یا بخشی از آثار تاریخی ، حتی خرید و فروش و نگهداری آنها با علم به مسروقه بودن جرم است و در صورتی که سرقت مشمول شرایط سرقت حدی نباشد ، مجازات سرقت آثار تاریخی از قرار استرداد مال مسروقه و یک تا پنج سال حبس خواهد بود  . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات سرقت آثار تاریخی و آثار ملی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات سرقت آثار تاریخی و آثار ملی پاسخ دهند .