در این مقاله حق اشتغال زن در عقدنامه ، حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح و محدودیت های اشتغال زنان را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
برای مشاوره حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح در عقدنامه
برای مشاوره حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح در عقدنامه
یکی از مهم ترین حقوقی که امروزه ضمن عقد نکاح و در عقد نامه ذکر می شود ، حق اشتغال زنان است . در واقع ، از آن جهت که پس از عقد نکاح مرد می تواند همسر خود را از اشتغال بازدارد ، برخی خانم ها پیش از اینکه در این خصوص با مشکلی مواجه شوند ، ضمن عقد ازدواج ، حق اشتغال را در عقدنامه شان درج می کنند تا در صورت پذیرش این شرط توسط مرد ، بتوانند پس از ازدواج نیز شاغل باشند . در این مقاله قصد داریم به بررسی حق اشتغال زوجه ضمن عقد نکاح و چگونگی درج شرط حق اشتغال زن در عقدنامه بپردازیم . به همین دلیل حق اشتغال زن در عقدنامه ، حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح و محدودیت های اشتغال زنان را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
از سال 1360 به بعد ، شروطی در سند ازدواج تحت عنوان شروط ضمن عقد پیش بینی شده است که زن و مرد با امضای هر یک از آنان ، به آن متعهد می شوند . اما علاوه بر این شروط پیش نویس ، هر یک از زوجین می توانند شرط و شروط دیگری که مد نظر دارند را نیز به آن اضافه نموده که طرف مقابل در صورت امضا ، به آن متعهد شود . از جمله این شروط می توان به حق تحصیل زن ، حق خروج از کشور برای زن و همچنین حق اشتغال زن اشاره نمود . لذا یکی از مهم ترین شروط مذکور ضمن عقد نکاح ، حق اشتغال زن در عقد نامه می باشد . بنابراین ، اگر شوهر بخواهد حق اشتغال به زن بدهد ، باید حق اشتغال زن در عقدنامه ذکر و امضا گردد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه شرط ضمن عقد به چه معناست و شروط ضمن عقد مذکور در سند ازدواج کدامند کلیک کنید .
همانگونه که اشاره شد ، حق اشتغال زن در عقدنامه یکی از مهم ترین شروط ضمن عقد محسوب می شود که زن و مرد می توانند هنگام عقد نکاح آن را در سند ازدواج درج کرده و با امضای آن ، به آن متعهد شوند . حق اشتغال زن ضمن عقد نکاح را می توان اینگونه درج نمود که :
" ضمن عقد نکاح شرط شد که زن در اشتغال به هر شغلی که مایل باشد و هر کجا که شرایط آن ایجاب کند ، مخیر باشد " . در این صورت ، اگر مرد شرط اشتغال زن ضمن عقد نکاح را امضا کند ، نمی تواند زن را از اشتغال به کار ممنوع نماید . چرا که امضای این شرط توسط مرد ، به معنای پذیرش حق اشتغال زن ضمن عقد نکاح می باشد . برای آشنایی با بهترین شروط ضمن عقد نکاح کلیک کنید .
در قسمت های قبل به بررسی حق اشتغال زن در عقدنامه و حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح پرداختیم . اما حق اشتغال زنان در قانون با محدودیت هایی نیز مواجه است . به عنوان مثال ، در ماده 1171 قانون مدنی محدودیت های اشتغال زنان مطرح شده است که عبارتند از : منافی بودن شغل زن با مصالح خانوادگی و با حیثیت خود زن یا مرد . بر اساس این ماده ، " شوهر می تواند با تایید دادگاه زن خود را از اشتغال به شغلی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیت خود یا زن باشد منع کند . زن نیز می تواند از دادگاه چنین تقاضایی را بنماید . دادگاه در صورتی که اختلالی در امر معیشت خانواده ایجاد نشود ، مرد را از اشتغال به شغل مذکور منع می کند " . البته ، اثبات این امور نیازمند مراجعه به دادگاه و گرفتن حکم دادگاه می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محدودیت های اشتغال زوجه و منع اشتغال زوجه کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح در عقدنامه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح در عقدنامه پاسخ دهند .
برای مشاوره حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح در عقدنامه
برای مشاوره حق اشتغال زنان ضمن عقد نکاح در عقدنامه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
مطالب تصادفی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©