دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / اقرار به فرزندی کبیر دیوانه

اقرار به فرزندی کبیر دیوانه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله اقرار به نسب فرزندی ، شرایط اقرار به نسب فرزند و اقرار به فرزندی کبیر دیوانه را مورد بررسی قرار می دهیم . 

 

به طور کلی ، اقرار به نسب عبارت است از اخبار به حقی برای دیگری و به زیان خود . اقرار به نسب یکی از دلایل مهمی است که در زمینه نسب به کار می آید که ماده 1273 قانون مدنی متضمن قواعدی راجع به آن است . بر اساس این ماده ، اقرار به نسب در صورتی صحیح است که کسی که به نسب او اقرار شده ، نسب را تصدیق کند . اما سوال مهمی که ممکن است مطرح شود آن است که اقرار به فرزندی کبیر دیوانه چگونه است ؟ آیا اقرار به فرزندی کبیر دیوانه نیاز به تصدیق دارد ؟ در پاسخ به این سوال ، اقرار به نسب فرزندی ، شرایط اقرار به نسب فرزند و اقرار به فرزندی کبیر دیوانه را مورد بررسی قرار می دهیم .

اقرار به نسب فرزندی

یکی از مهم ترین دلایلی که به وسیله آن می توان نسب فرزند را اثبات نمود ، اقرار به آن است . اقرار  به نسب فرزندی در فقه اسلام مورد بررسی قرار گرفته و شرایط مربوط به آن بررسی شده است . به طور کلی ، اقرار عبارت است از اینکه حقی را به نفع دیگری و به ضرر خود مطرح نماییم . نسب فرزندی نیز همین طور است ؛ لذا در در صورتی که مردی اقرار کند که نسب فرزندی از اوست ، اقرار به نسب محقق شده است . از جمله آثار اقرار به نسب فرزندی این است که کلیه حقوق و تکالیف ناشی از نسب بر آن مترتب می شود ؛ مانند اینکه پدر مکلف به پرداخت نفقه به فرزند می شود و رابطه توارث یا ارث بری میان آنها به وجود خواهد آمد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه اقرار به نسب فرزندی چیست و اقرار به نسب فرزندی چه آثاری دارد کلیک کنید .

شرایط اقرار به نسب فرزند

در ماده 1262 قانون مدنی ، شرایط اقرار به نسب مطرح شده اند که بر اساس آن ، اقرار به نسب در صورتی صحیح است که :

اولا تحقق نسب بر حسب عادت و قانون ممکن باشد ؛

ثانیا کسی که به نسب او اقرار شده تصدیق کند ، مگر در مورد صغیری که اقرار به فرزندی او شده به شرط آنکه منازعی در بین نباشد . برای آشنایی با شرایط اقرار به نسب و اقرار به نسب خویشاوندی کلیک کنید .

اقرار به فرزندی کبیر دیوانه

در قسمت قبل شرایط اقرار به نسب فرزندی مطرح شد . اما سوالی که ممکن است مطرح شود آن است که اگر شخصی به نسب شخص کبیر دیوانه به عنوان فرزند خود اقرار کند و منازع یا مخالفی هم در بین نباشد ، آیا اقرار درست است ؟ با عنایت به قانون مدنی و فقه اسلامی ، اقرار به فرزندی کبیر دیوانه در صورتی که منازع یا مخالفی در بین نباشد ، درست است و تصدیق او شرط نیست . حتی برخی از فقها گفته اند اگر مجنون بعد از اقرار به نسب از جنون بهبود یابد ، و نسب را انکار کند ، این انکار صحیح نیست . اما به نظر می رسد اگر جنون از نوع جنون ادواری باشد نمی تواند دیوانه را در حکم صغیر دانست . زیرا مجنون ادواری می تواند در حالت افاقه یا بهبودی از جنون تصدیق نسب نماید . بنابراین ، تصدیق او در حال افاقه طبق قاعده کلی مندرج در بند دوم ماده 1273 قانون مدنی ، شرط تصدیق نسب است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انکار نسب کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار به فرزندی کبیر دیوانه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اقرار به فرزندی کبیر دیوانه پاسخ دهند .