دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی کیفری / تفاوت جنبه عمومی و خصوصی جرم

تفاوت جنبه عمومی و خصوصی جرم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی تفاوت جنبه عمومی و خصوصی جرم می پردازیم . 

 

در قانون دعاوی کیفری به دو دسته اصلی تقسیم شده است که از قرار دعوای قابل گذشت یا خصوصی و دعوای غیرقابل گذشت یا عمومی است که هر کدام از آنها تعریف و ویژگی های مخصوص به خود را دارد . اطلاع از اینکه یک عمل مجرمانه در کدام یک از این دو دسته قرار می گیرد باعث می شود که هم مجرم و هم بزه دیده از اینکه چگونه و تا چه اندازه در رسیدگی به مجرم حق دخالت دارد ، از اهمیت زیادی برخوردار است . از این رو در این مقاله به تفاوت جرم عمومی و خصوصی می پردازیم .

تفاوت جنبه عمومی و خصوصی جرم

به جرم با جنبه عمومی ، جرم غیر قابل گذشت و به جرم با جنبه خصوصی ، جرم قابل گذشت می گویند درباره هر کدام از این انواع جرم در مقاله های مربوط به خودشان توضیح داده شد از این رو آنچه در اینجا قصد داریم به آن بپردازیم تفاوت جرم عمومی و خصوصی و یا جرم قابل گذشت و غیرقابل گذشت است . فرق جرم عمومی و خصوصی را می توان در موارد زیر دانست :
 
1- اولین فرق جرم عمومی و خصوصی این است که جرم عمومی ، جرمی است که ماهیت آن به گونه ای است که وجدان عمومی و نظم جامعه را بر هم می زند مانند جرائم مربوط به مواد مخدر یا قتل اما در مقابل جرائم با جنبه خصوصی بیشتر از جنبه عمومی ، بعد خصوصی آن مطرح است مانند جرم سرقت 
 
2- با توجه به آنچه در مورد اول گفته شد ، می توان گفت تفاوت دیگر تفاوت جرم عمومی و خصوصی در این است که همه جرائم جنبه عمومی دارند اما در جرائم قابل گذشت ، بعد خصوصی و آسیب به اشخاص بیش از آسیب عمومی جرم خودش را نشان می دهد . 
 
3- تفاوت دیگر جرم قابل گذشت و غیرقابل گذشت در این است که رسیدگی به جرم با جنبه عمومی با درخواست بزه دیده ، دادستان و هر کس دیگری که شاهد وقوع جرم باشد ، صورت می گیرد اما رسیدگی به جرم با جنبه خصوصی منوط به شکایت شاکی خصوصی است . 
 
4- از جمله مهمترین تفاوت های جرم عمومی و جرم خصوصی در این است که گذشت شاکی می تواند منجر به این شود که رسیدگی به جرم خصوصی خاتمه یابد و شاکی حق این را دارد که از مجازات مجرم و حقوق خود در این باره گذشت کند اما در جرم عمومی گذشت شاکی باعث نمی توانند باعث خاتمه رسیدگی شود و تنها ممکن است موجب تخفیف در مجازات شود . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت جنبه عمومی و خصوصی جرم در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت جنبه عمومی و خصوصی جرم پاسخ دهند .