دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / اقرار صریح و ضمنی چیست

اقرار صریح و ضمنی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی اقرار صریح و اقرار ضمنی چیست خواهیم پرداخت .

 

یکی از مهم ترین ادله اثبات دعوا که می توان ادعایی را در دادگاه به وسیله آن ثابت کرد ، اقرار است . اقرار یعنی اینکه شخص مطلبی که به ضرر خودش و به نفع دیگری است را مطرح کند . اقرار را می توان از جهات مختلفی تقسیم بندی کرد که در مقاله انواع و اقسام اقرار به بررسی آنها پرداختیم . لکن از حیث نوع بیان اقرار ، می توان اقرار را به دو نوع اقرار صریح و اقرار ضمنی تقسیم بندی کرد . در این مقاله قصد داریم به این سوال بپردازیم که معنی اقرار صریح چیست و اقرار ضمنی به چه معناست . به همین دلیل ، نخست به بررسی اقرار صریح چیست پرداخته و سپس اقرار ضمنی را مورد بررسی قرار می دهیم .

معنی اقرار صریح

اقرار را از جهات مختلفی می توان تقسیم بندی کرد . یکی از انواع اقرار به لحاظ نوع بیان آن ، اقرار صریح است . معنای اقرار صریح را می توان از لفظ صریح به خوبی بازشناخت . اقرار صریح نوعی از اقرار است که به صورت آشکار بدون تردید و با عباراتی خالی از ابهام که به صراحت دلالت بر حقی برای دیگری دارد ، ادا شود . این نوع از اقرار از توان اثباتی بالایی برخوردار است . لذا اگر اقرار صریح در دادگاه صورت بگیرد و از نوع اقرار قاطع دعوا باشد ، دادگاه بر اساس آن حکم صادر می کند . ماده 329 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره به این نوع از اقرار دارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار قاطع دعوا و اقرار غیر قاطع کلیک کنید .

اقرار ضمنی چیست

بنا به تقسیم بندی ارائه شده از اقرار در این مقاله ، نقطه مقابل اقرار صریح ، اقرار ضمنی است . اقرار ضمنی عبارت است از اقراری که به دلالت تضمنی و نه به صورت صراحت ، به وجود حقی برای دیگری و به ضرر اقرار کننده باشد . به این صورت که در اقرار ضمنی مجموع الفاظ ، عبارات و کلماتی که کسی به کار برده است ، وجود حقی به زیان اقرار کننده و به نفع دیگری استنباط می شود . در این اقرار ، نوع دلالت از نوع دلالت التزامی است . با اینکه اقرار ضمنی قدرت و توان اثباتی اقرار صریح را ندارد ، ولی هرگاه به عنوان اقرار شناخته شد ، همان آثار اقرار صریح را دارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار کتبی و اقرار شفاهی و همچنین اقرار در دادگاه و اقرار خارج از دادگاه کلیک کنید .

شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار صریح و ضمنی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اقرار صریح و ضمنی پاسخ دهند .