برای مشاوره وطی به شبهه
برای مشاوره وطی به شبهه
گاهی تصور اشتباه زن یا مرد سبب می شود که رابطه جنسی میان آنها واقع شده در حالی که به لحاظ شرعی یا قانونی رابطه جنسی میان آنها ممنوع یا باطل است . مثلا مرد بدون اطلاع از عده زن با وی ازدواج کند که در حکم ازدواج با زن شوهردار است ؛ یا به این تصور که عقد نکاح میان آنها صحیح بوده است رابطه زناشویی رخ دهد در حالیکه عقد باطل بوده است . چنین امری در اصطلاح تحت عنوان وطی به شبهه یا نکاح به شبهه شناخته شده است و در قانون و فقه احکام مهمی در خصوص آن مترتب است . در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که وطی به شبهه یا نکاح به شبهه در قانون مدنی به چه معناست . به همین منظور به بررسی وطی به شبهه چیست ، اقسام شبهه در وطی به شبهه و نسب ناشی از وطی به شبهه خواهیم پرداخت .
شبهه به معنای اشتباه است و اشتباه تصور نادرستی است که ممکن است انسان از چیزی داشته باشد . هرگاه مردی با زنی نزدیکی یا وطی کند به این تصور که بین آنها رابطه زوجیت وجود دارد ، حال آنکه چنین رابطه ای در واقع وجود نداشته باشد ، این عمل را نزدیکی به شبهه یا وطی به شبهه گویند و اگر فرزندی از آنها به دنیا آید ، او را ولد به شبهه و نسب وی را نسب ناشی از شبهه می گویند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجازات وطی به شبهه کلیک کنید .
همچنین، در پاسخ به این سوال که وطی چیست، باید گفت، وطی به معنای آمیزش و رابطه جنسی است که در آن، دخول، تا اندازه ختنه گاه آلت تناسلی مرد، صورت می گیرد. وطی، دارای سه نوع وطی مشروع، وطی به شبهه و وطی نامشروع بوده که احکام و آثار آن، در شرع اسلام و قوانین ایران، با توجه به نوع وطی صورت گرفته، تعیین می شود.
به طور کلی ، در وطی به شبهه ممکن است دو نوع شبهه یا اشتباه به وجود آمده باشد . اقسام شبهه در وطی به شبهه عبارت است از :
نخست ، شبهه حکمی است که عبارت است از اشتباه در قانون . هرگاه کسی بر اثر جهل به قانون با شخصی که همسر قانونی او نیست نزدیکی کند به این تصور که رابطه زوجیت میان آنها وجود دارد ، این اشتباه شبهه حکمی نامیده می شود . مثلا مردی با زنی که در عده طلاق یا عده وفات است ازدواج کند ؛ با این تصور که چنین ازدواجی قانونا بلامانع است .
دوم ، شبهه موضوعی است که عبارت است از اشتباه در موضوع حکم و نه خود حکم . مثلا مرد می داند که ازدواج با زنی که در عده دیگری است ممنوع و باطل است . لکن با زنی که در ایام عده است ازدواج می کند به این تصور که عده او سپری شده است ؛ یا فرضا مردی به جای اینکه با زوجه خود نزدیکی کند اشتباها با زن دیگری رابطه جنسی برقرار نماید .
البته شبهه در وطی به شبهه ممکن است از طرف زن باشد و یا اینکه از سوی مرد بوده باشد . به هر حال ، بر اساس ماده 1166 قانون مدنی ، هرگاه به واسطه وجود مانعی ، نکاح ابوین طفل باطل باشد ، نسبت طفل به هر یک ابوین که جاهل بر وجود مانع بوده مشروع و نسبت به دیگری نامشروع خواهد بود . در این صورت جهل هر دو ، نسب طفل به هر دو مشروع است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه نسب ناشی از شبهه چه حکمی دارد کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وطی به شبهه یا نکاح به شبهه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وطی به شبهه یا نکاح به شبهه پاسخ دهند .
برای مشاوره وطی به شبهه
برای مشاوره وطی به شبهه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
مطالب تصادفی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©