دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / فرق معاونت و شراکت در جرم

فرق معاونت و شراکت در جرم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی فرق معاونت و شراکت در جرم می پردازیم .

 

افرادی که در وقوع یک جرم اثر گذارند را می توان در سه دسته معاون جرم ، شریک جرم و مباشر جرم جای داد که هر کدام از اینها طبق قانون اثرگذاری مشخصی در اجرایی شدن جرم دارند از این رو قانون گذار نیز با توجه به این موضوع میزان مجازات هر یک را تعریف می کند . یکی از مهمترین سوالاتی که در رابطه با این عناوین وجود دارد این است که فرق بین معاون و شریک جرم چیست و چه عواملی باعث تمایز این دو عنوان از هم می شود . از این رو ما در این مقاله به بررسی فرق معاونت و شراکت در جرم می پردازیم . 

فرق معاونت و شراکت در جرم

برای تعیین فرق بین معاونت و شراکت در جرم باید به قانون مجازات اسلامی مراجعه کنیم و با توجه به مواد مربوط به تعریف معاونت جرم و شراکت جرم تفاوت آن دو را بیان کنیم . فرق معاونت و شراکت در جرم را می توان در موارد زیر دانست :
 
1- اولین فرق بین معاونت در جرم و شراکت در جرم در تعیین مصادیق هر یک از آنهاست . مصادیق معاونت در جرم در ماده 126 قانون مجازات اسلامی مشخص شده است و جز این مصادیق را نمی توان شامل معاونت در جرم دانست اما شراکت در جرم با توجه به هر جرم متفاوت است و نمی توان برای آن مصداق تعیین کرد . 
 
2- معاونت در جرم با انجام یک کار صورت می گیرد و نه ترک یک کار اما شراکت می تواند هم با فعل و هم با ترک فعل تعریف شود . بنابراین دومین تفاوت شراکت و معاونت در جرم در نوع فعل ارتکابی است . 
 
3- فرق بعدی معاونت در جرم و شراکت در جرم این است که معاونت در جرم نتیجه و تابعی از جرم اصلی است و بدون انجام اصلی ، جرم نیست و یا اگر عملی ارتکابی جرم نباشد اقدامات معاون نیز جرم نیست اما شراکت در جرم خودش یک جرم مستقل است و قابل پیگیری است . 
 
4- از جمله تمایزات دیگر بین معاونت و شراکت در جرم ، مجازات هر یک از آنهاست که در مجازات معاون جرم را ماده 127 قانون مجازات اسلامی مشخص کرده است اما مجازات شریک جرم همان مجازات جرم اصلی است . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص فرق معاونت و شراکت در جرم در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون فرق معاونت و شراکت در جرم پاسخ دهند .