دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / شرایط اقرار به نسب

شرایط اقرار به نسب

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله شرایط اقرار به نسب از جمله امکانپذیر بودن وجود نسب و تصدیق نسب توسط خود شخص را مورد بررسی قرار می دهیم .

 

به طور کلی ، بر اساس قانون مدنی ، اقرار کننده باید بالغ ، عاقل ، قاصد و مختار باشد . بنابراین ، اقرار صغیر و مجنون در حال دیوانگی و غیر قاصد و مکره صحیح نیست . اما اقرار به نسب دارای آثار مهمی است که از جمله آثار اقرار به نسب ، رابطه توارث میان طرفین است و به همین دلیل ، شرایط ویژه ای را می طلبد که در ماده 1273 قانون مدنی مطرح شده است . از جمله شرایط اقرار به نسب آن است که تحقق نسب بر حسب عادت و قانون امکان پذیر باشد و کسی که به نسب او اقرار شده است ، اقرار به نسب را تصدیق نماید . به همین مناسبت در این مقاله شرایط اقرار به نسب بر اساس قانون مدنی ، از جمله امکانپذیر بودن وجود نسب و تصدیق نسب توسط خود شخص را مورد بررسی قرار می دهیم .

امکانپذیر بودن تحقق نسب

بر اساس قسمت اول ماده 1273 قانون مدنی ، " اقرار به نسب در صورتی صحیح است که اولا تحقق نسب بر حسب عادت و قانون ممکن باشد " . بنابراین، اگر تحقق نسب بر حسب عادت ممکن نباشد ، چنانچه جوان 18 ساله ای اقرار به پدری طفل 8 ساله کند ، یا تحقق نسب قانونا غیر ممکن باشد ، اینگونه اقراری صحیح نیست و اثر قانونی ایجاد نمی کند . ممکن است تحقق نسب عقلا محال باشد ، مانند اینکه جوانی 25 ساله اقرار به فرزندی فردی 20 ساله نماید ؛ از همین رو این اقرار غیر صحیح و باطل است . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد اقرار به نسب فرزندی و شرایط اقرار به نسب کلیک کنید .

تصدیق نسب توسط خود شخص

بر اساس ادامه ماده 1273 قانون مدنی ،  شرط دوم اقرار به نسب آن است که " کسی که به نسب او اقرار شده تصدیق کند ، مگر در مورد صغیری که اقرار بر فرزندی او شده . به شرط آنکه منازعی در بین نباشد " .  بنابراین ، هرگاه به نسب کسی اقرار شده باشد ، این اقرار در صورتی معتبر است که مقرُّ له یعنی کسی که به نسب او اقرار شده است ، آن اقرار را تصدیق کند و آن را پذیرفته باشد . در صورت عدم تصدیق مقرُّله حکم به وجود رابطه نسب نخواهد شد . البته تصدیق مقرُّ له در صورتی معتبر است که او کبیر و عاقل باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار به خویشاوندی و اقرار به فرزندی کبیر دیوانه کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط اقرار به نسب در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اقرار به نسب پاسخ دهند .