اعسار از پرداخت محکوم به، یعنی، فردی که به موجب حکم دادگاه، محکوم به پرداخت خسارت، بدهی و مواردی از این دست شده، به دلیل، عدم کفایت مالی، قادر به پرداخت محکوم به نباشد و با ثبت دادخواست اعسار، خواهان تقسیط محکوم به گردد. ادعای اعسار به صورت مطلق، از مدعی، پذیرفته نشده و داشتن حساب در سامانه ثنا و شهادت کتبی حداقل 2 نفر، مبنی بر عدم توان مالی فرد، از شرایط ثبت دادخواست اعسار است.
برای مشاوره اعسار از پرداخت محکوم به
برای مشاوره اعسار از پرداخت محکوم به
هر شخصی که به واسطه قرض، معامله، مهریه، چک و مواردی از این دست، به دیگری، بدهی دارد، باید، در موعد مقرر، نسبت به پرداخت دیون و بدهی های خود، به داین، اقدام نماید، در غیر این صورت، داین، یعنی شخص طلبکار، می تواند، از مدیون، شکایت کرده و طلب خود را مطالبه نماید.
پس از ثبت دادخواست و رسیدگی دادگاه و صدور رای بر پرداخت محکوم به، محکوم علیه، یعنی، کسی که حکم به ضرر او صادر شده، باید، نسبت به پرداخت محکوم به، اقدام کند؛ وگرنه، می توان، او را تا زمان پرداخت بدهی و محکوم به، جلب کرد مگر اینکه با ثبت دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به، مدعی اعسار شود که این امر، یعنی، ادعای اعسار از پرداخت محکوم به، شرایط و مراحل مخصوص به خود را دارد؛ در غیر این صورت، اعسار فرد، پذیرفته نخواهد شد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، توضیح دهیم، اعسار از پرداخت محکوم به چیست و قانون این امر، چه می باشد، سپس، بررسی کنیم که آیا، پذیرش ادعای اعسار به طور مطلق، امکان پذیر است یا خیر و شرایط و مهلت ثبت دادخواست اعسار، به چه شکل است.
برای توضیح اینکه اعسار از پرداخت محکوم به یعنی چه، ابتدا باید، دو لغت اعسار و محکوم به را به طور جداگانه، مورد بررسی قرار دهیم. محکوم به، عبارت است از آن چیزی که شخصی، نسبت به پرداخت آن، به موجب رای دادگاه، محکوم می شود که می تواند اعم از حقوق مالی زن، بدهی به شخص ثالث، خسارت و مواردی از این دست باشد.
اعسار نیز به معنای این است که شخصی، به دلیل عدم توان مالی یا دسترسی به مال خود، توان پرداخت دیون و بدهی هایش را نداشته باشد و به اصلاح، معسر باشد که البته، در خصوص اجرای آرای دادگاه ها، صرف ادعا، کافی نبوده و شخص باید، این مساله را در محکمه نیز اثبات کند تا به او معسر گویند و پرداخت محکوم به، با در نظر گرفتن توان مالی او، تقسیط گردد.
اعسار از پرداخت محکوم به، یعنی، شخصی که به موجب حکم دادگاه، موظف به پرداخت محکوم به، اعم از بدهی، وجه چک، خسارت و مواردی از این دست شده است، با ثبت دادخواست اعسار، مدعی عدم توان مالی بر پرداخت محکوم به شده و خواهان رسیدگی به ادعای اعسار و تقسیط محکوم به، گردد.
در راستای رسیدگی به درخواست و ادعای اعسار شخص معسر، قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، تصویب شده و تمامی شرایط و مراحل رسیدگی به دادخواست اعسار، در آن، ذکر گردیده است. بنابراین، قضات و مدعیان اعسار، باید، از این قانون، تبعیت کرده و در خصوص اعسار از پرداخت محکوم به و بررسی آن، به این قانون، مراجعه کنند.
به موجب قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، ثبت دادخواست اعسار، نسبت به اعسار از هزینه دادرسی، در همه مراحل رسیدگی، ممکن است و باید، هم زمان با ثبت دادخواست اصلی باشد. در این صورت، دادخواست فرد با هزینه اندکی ثبت شده و دادگاه، ابتدا به دادخواست اعسار او رسیدگی خواهد کرد. در صورت پذیرش اعسار مدعی اعسار و رد لایحه اعسار از پرداخت محکوم به که در اعتراض به دادخواست اعسار و از سوی خوانده دعوای اعسار ارائه شده، رسیدگی، بدون نیاز به هیچ پرداختی، انجام خواهد شد.
در ثبت دادخواست اعسار نسبت به اعسار از پرداخت محکوم به، مدعی اعسار، به مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ اجراییه، فرصت دارد تا دادخواست اعسار خود را به دادگاه بدهد که انجام این امر، از طریق ارائه دادخواست اعسار، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت و ارسال آن به دادگاه، توسط این دفاتر امکان پذیر خواهد بود.
اعسار مطلق از پرداخت محکوم به، بدین معنا است که محکوم علیه، هیچ گونه توان مالی ای، برای پرداخت محکوم به و دیون خود، نداشته و حتی، در صورت قسط بندی محکوم به نیز قادر به پرداخت اقساط تعیین شده، توسط دادگاه، نباشد. سوالی که در این زمینه، مطرح می گردد، این است که آیا اعسار مطلق از پرداخت محکوم به، توسط دادگاه، پذیرفته خواهد شد یا خیر و تکلیف بدهی، در صورت پذیرش این موضوع، چه می شود و محکوم له، چگونه به حقوق خود، دست خواهد یافت؟
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دادخواست اعسار مجدد کلیک کنید.
در پاسخ به این پرسش که آیا اعسار مطلق از پرداخت محکوم به، پذیرفته می شود یا خیر؟ باید گفت، در حال حاضر، مفهومی، تحت عنوان اعسار مطلق از پرداخت محکوم به، در قانون، وجود ندارد و در هر حال، دادگاه رسیدگی کننده به اعسار فرد، حداقل مبلغ ممکن، برای پیش پرداخت و اقساط را برای معسر، در نظر می گیرد.
چنانچه، مدعی اعسار مطلق، از عهده پرداخت حداقل اقساط و پیش پرداخت تعیین شده، بر نیاید، در صورت درخواست محکوم له، یعنی کسی که حکم، به نفع او است، محکوم علیه، یعنی بدهکار، جلب شده و به زندان، فرستاده خواهد شد و این قول فقهی که المفلس فی امان الله، یعنی، فرد مفلس و معسر مطلق، در پناه خدا است، قابلیت اجرایی نخواهد داشت.
پس از صحبت از اعسار مطلق از پرداخت محکوم به و توضیح این امر که در نهاد حقوقی ما، اعسار مطلق از پرداخت محکوم به، پذیرفته، نخواهد شد. در این بخش، قصد داریم، درباره مهلت دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به، توضیح داده و بگوییم که مدعی اعسار، تا چه زمانی، برای ثبت دادخواست اعسار خود، مهلت دارد.
مدعی اعسار، برای ثبت دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به، از زمانی که ابلاغیه مربوط به اجراییه، به دست او می رسد، تنها یک ماه، مهلت دارد تا دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به، خود را با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت کند و منتظر جلسه رسیدگی بماند.
از آنجا که ادعای اعسار، باید، به موجب دادخواست اعسار، صورت گیرد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، شرایط ارائه دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به را مورد بررسی قرار داده و بگوییم که مدعی اعسار، باید چه مراحلی را طی کرده تا دادخواست اعسار خود را ثبت نماید. شرایط ارائه دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به، عبارتند از:
وجود شهادت كتبی حداقل 2 نفر از افرادی كه مطلع از وضع زندگی و معیشت مدعی اعسار هستند؛ که این شهادت کتبی، باید، به موجب استشهادیه، ضمیمه دادخواست اعسار شود و شهود، باید، در صورت نیاز، در دادگاه نیز حاضر شده و بر اعسار مدعی اعسار، گواهی دهند.
وجود لیست کلیه اموال مدعی اعسار که این مورد نیز باید، ضمیمه دادخواست اعسار شود.
داشتن متن دادخواست اعسار.
داشتن حساب در سامانه ثنا، برای ثبت دادخواست اعسار.
پس از آنکه مدعی اعسار، از شرایط ثبت دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به، برخوردار بود، می تواند، با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست خود را به طرفیت محکوم له، مطرح و ثبت کرده تا پس از ارسال آن به دادگاه صالح، توسط دفاتر قضایی، قاضی، به ادعای وی، رسیدگی و حکم مقتضی را صادر نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعسار از پرداخت محکوم به در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اعسار از پرداخت محکوم به پاسخ دهند.
برای مشاوره اعسار از پرداخت محکوم به
برای مشاوره اعسار از پرداخت محکوم به
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©