دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی

نمونه دادخواست تقسیم ترکه متوفی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دادخواست تقسیم ماترک متوفی و دستور فروش آن، دادخواستی بوده که به موجب آن، هریک از وراث، می توانند از دادگاه، تقاضای صدور حکم، مبنی بر تقسیم ترکه و دستور فروش ترکه مشاعی را داشته و بهتر است که این دادخواست را با دانلود فرم نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی و الگو برداری از آن، تنظیم کنند تا از رد دادخواست، جلوگیری شود.

 

یکی از آثار و تبعات حقوقی فوت، ارث است. ارث، در معنای عام آن، یعنی، انتقال قهری ماترک متوفی، به وراث او و ارث در معنای خاص آن، یعنی، ماترک، اموال و دارایی، دیون و طلب هایی که از متوفی، باقی مانده و به کسانی که وارثان قانونی او هستند، به موجب ارث، تعلق می گیرد.

وراث متوفی می توانند، در مورد نحوه تقسیم ارث، با یکدیگر توافق نمایند و در صورت عدم توافق، هریک از وراث یا اشخاص ذی نفع، می توانند، با داشتن گواهی انحصار وراثت، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و با ثبت دادخواست تقسیم ترکه که تکمیل آن، باید، بر اساس نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی، صورت گیرد، از دادگاه بخواهند، در خصوص تقسیم ارث، تعیین تکلیف کند.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص دادخواست تقسیم ماترک متوفی صحبت کرده، نمونه ای از آن را ارائه داده و لینک دانلود فرم آن را در اختیار متقاضیان این امر، بگذاریم، سپس، نکاتی را درباره نحوه نگارش و تنظیم این دادخواست، همچنین، دادخواست تقسیم ترکه و دستور فروش آن، بگوییم. جهت کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص این موضوع، با ما همراه باشید. 

دادخواست تقسیم ماترک چیست

قبل از ارائه نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی، ابتدا باید، توضیح دهیم که دادخواست تقسیم ماترک چیست، ماترک در علم حقوق، یعنی چه و تقسیم ترکه یا ماترک، به چه معنا است؛ سپس، نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی را ارائه کرده و فایل دانلود فرم آن را در اختیار متقاضیان دانلود این برگ قضایی، قرار دهیم. 

ماترک یا ترکه، عبارت است از هر مال منقول یا غیر منقول و هر دارایی ای که از فرد فوت شده، پس از مرگ او، بجا می ماند. مقصود از دارایی در ترکه، تمام بدهی ها، دیون، طلب ها و حقوقی می باشد که متوفی داشته و از او، باقی مانده است.

از آنجا که به موجب قواعد ارث، ترکه متوفی، به وراث او می رسد، وراث می توانند، نسبت به تقسیم ارث بجا مانده از متوفی، با یکدیگر، توافق کنند و با توافق و تنظیم یک تقسیم نامه، تمام آنچه از متوفی، باقی مانده، اعم از بدهی ها، اموال، طلب ها و سایر موارد را میان خود، به تساوی یا به نسبت تقسیم نمایند.

اما، گاهی وراث، قادر به توافق با یکدیگر نبوده و به علت اختلاف در تقسیم ارث یا وجود فردی محجور، در بین وراث، تمایل به طی کردن روند قانونی تقسیم ارث دارند. در چنین شرایطی، هر یک از وراث یا تمامی آن ها یا هر آنکس که ذی نفع بوده و یا به موجب وصیت نامه، ارث می برد، می تواند، با داشتن گواهی انحصار وراثت و با ثبت دادخواست تقسیم ترکه، بر اساس نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی، از دادگاه، بخواهد، در این خصوص، تعیین تکلیف، نماید.

بنابراین، دادخواست تقسیم ماترک متوفی، دادخواستی است که به موجب آن، وراث یا افراد ذی نفع، از دادگاه صالح، تقاضای صدور حکم، بر تقسیم ترکه متوفی را دارند و همانگونه که گفتیم، ثبت این دادخواست، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، صورت می گیرد و داشتن گواهی انحصار وراثت و اطلاعات سایر وراث، برای ثبت آن، لازم است.

نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی

با توجه به اینکه بهتر است، تنظیم دادخواست تقسیم ارث، بر اساس نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی، صورت گیرد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، یک نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی را ارائه کرده و سپس، فایل دانلود فرم این دادخواست را در اختیار متقاضیان دانلود  آن، قرار دهیم. نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی، مطابق متن زیر است: 

 

نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی

مشخصات خواهان: نام، نام خانوادگی، شماره ملی، آدرس و شغل

خوانده : نام، نام خانوادگی، حتی الامکان، شماره ملی، آدرس و شغل

خواسته : صدور حکم مبنی بر تقسیم ترکه متوفی

دلایل و منضمات دادخواست :  گواهی انحصار وراثت و سایر دلایل و منضمات

شرح دادخواست : 
ریاست محترم دادگاه 

احتراما، به استحضار می رساند، اینجانب......... .............. به شماره ملی .............. به موجب گواهی انحصار انحصار وراثت شماره .......... صادره از شورای حل اختلاف ....................... که به پیوست، ضمیمه می گردد، فرزند مرحوم...................... بوده و ایشان، علاوه بر بنده، دو فرزند دیگر، به نام های........... و ................ نیز داشته اند و ما سه نفر، وراث شرعی و قانونی مرحوم، می باشیم.

نظر به اینکه بنده و سایر وراث، در تقسیم ماترک به جا مانده از پدر مرحوم مان، اختلاف داریم، به موجب این دادخواست، از این مرجع محترم، تقاضای صدور حکم، مبنی بر تقسیم ترکه متوفی، مستدعی است. 

با تشکر و تجدید احترام

 

علاقه مندان به دانلود فرم نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.

 

نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی
  • نویسنده: دینا
  • منبع: دینا

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قانون جدید تقسیم ارث، میان فرزندان، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت حتما بخوانید، با همین عنوان آمده است، به علاقi مندان این موضوع، پیشنهاد می گردد. در ادامه، نکاتی را در خصوص نحوه نگارش و تنظیم نمونه دادخواست تقسیم ترکه، ارائه خواهیم کرد.

نحوه نگارش و تنظیم دادخواست تقسیم ماترک متوفی

نحوه نگارش و تنظیم دادخواست تقسیم ماترک متوفی، نکات و قواعد مخصوص به خود را داشته که در صورت عدم رعایت آن ها، ممکن است، دادخواست مطرح شده، رد شود یا با اخطار رفع نقص، روبرو گردد. از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه نگارش و تنظیم دادخواست تقسیم ماترک متوفی، صحبت کرده و نکات مهم آن را بگوییم. 

همانطور که در قسمت قبل، در ارائه متن نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی گفتیم، هر دادخواست، شامل بخش های مربوط به اطلاعات و مشخصات خواهان و خوانده، ستون خواسته و بخش شرح ستون خواسته می باشد و متقاضی ثبت دادخواست، باید، اقدام به تکمیل اطلاعات هر بخش نماید.

در واقع، نحوه تنظیم و نگارش دادخواست تقسیم ماترک متوفی، با ذکر نام و نام خانوادگی و اطلاعات مربوط به شغل و آدرس خواهان و خوانده، نام بردن تک تک دلایل و منضمات، نظیر گواهی انحصار وراثت، استشهادیه و سایر موارد، ذکر خواسته ای که از دادگاه، تقاضای صدور حکم، در خصوص آن، وجود دارد، یعنی، صدور حکم تقسیم ترکه و شرح دادن خواسته، می باشد. 

 

دادخواست تقسیم ترکه و دستور فروش

دادخواست تقسیم ترکه و دستور فروش ماترک متوفی، زمانی توسط وراث، وصی قانونی متوفی یا هر یک از ذی نفعان، مطرح می گردد که ارث به جا مانده از متوفی، مالی مشاعی و غیر قابل تقسیم است و وراث نیز نمی توانند با تراضی و تنظیم تقسیم نامه، اقدام به تقسیم ماترک کنند.

در این صورت، هریک از وراث، می توانند، ضمن دادخواست تقسیم ترکه، از دادگاه، تقاضای صدور دستور فروش ماترک را نیز داشته باشند تا به موجب حکم دادگاه، بتوانند، سهم خود را از حاصل فروش ترکه که مالی مشاعی بوده، بردارند و آن را به مصرف برسانند.

شایان ذکر است، از آنجا که دستور فروش مال مشاعی، قرار یا حکم نبوده، هیچ یک از وراث، نمی توانند، در خصوص آن، اقدام به اعتراض نمایند. بنابراین، بهتر است، در صورتی که فرد محجوری، بین وراث، وجود ندارد، وراث، در خصوص تقسیم ترکه، با یکدیگر، تراضی کرده و اقدام به تنظیم تقسیم نامه نمایند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی​ در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی​ پاسخ دهند.