برای مشاوره احوال شخصیه و مصادیق آن
برای مشاوره احوال شخصیه و مصادیق آن
اگر شما هم با مسائل حقوقی سر و کار داشته باشید به احتمال زیاد اصطلاح احوال شخصیه را شنیده اید اما شاید به درستی متوجه معنی و مفهوم آن نشده باشید . آنچه از این اصطلاح بر می آید این است که احوال شخصیه به شخص و احوال او بر می گردد اما چگونه می توان در حقوق از آن استفاده کرد و در چه مواردی به کار می رود . اصلا احوال شخصیه به چه موضوعاتی مرتبط است و از چه مفاهیمی تشکیل شده است . ما در این مقاله به تعریف احوال شخصیه و مصادیق احوال شخصیه و ... می پردازیم .
احوال شخصیه به مجموعه صفاتی می گویند که مرتبط شخصیت انسان است و قابل تبدیل به پول نیست و فرد به اعتبار وجود آن صفت در خودش می تواند از حقوقی برخوردار شود و از آن حقوق استفاده کند علاوه بر این ، این صفات تکالیف و وظایف فرد در روابط شخصی و جمعی را نیز مشخص می کند مثل رابطه زوجیت ؛ همسر بودن صفتی در فرد است که طبق قانون مدنی برای زن و مرد آثاری به همراه دارد و حقوق و تکالیفی را برای هر کدام از آنها ایجاد می کند و در عین حال قابل تبدیل به پول نیز نمی باشد .
احوال شخصیه در هر کشور برای تابعان همان کشور توسط قانون گذار مشخص می شود .
به طور کلی احوال شخصیه به مسائل مربوط به روابط شخصی می پردازد . از مصادیق احوال شخصیه می توان به طور مستقیم و غیر مستقیم به ولایت ، نسب ، فرزندخواندگی ، حجر ، ارث ، وصیت ، طلاق ، اهلیت ، ازدواج ، مهریه ، تقسیم ترکه و خواستگاری ، نامزدی ، انحلال عقد ازدواج ، قرابت رضاعی ، نفقه و ... تقسیم کرد .
احوال شخصیه از دو مفهوم اهلیت و وضعیت ایجاد شده است که هر کدام معنایی متفاوت و مکمل با دیگری دارد :
وضعیت : وضعیت در حقوق به اوصافی در فرد گفته می شود که حقوق و تکالیفی را برای فرد ایجاد می کنند مثلا سن فرد ، جنسیت ، ملیت ، وضعیت تجرد و .. که در واقع همه اینها معرف وضعیت فرد هستند .
اهلیت : اهلیت در حقوق یعنی توانایی و قابلیت فرد برای داشتن یک حق و اجرایی کردن آن . بعد از اینکه وضعیت فرد مشخص شود ، اهلیت او را می توان تعیین کرد مثلا با توجه به سن فرد می توان تعیین کرد که قانون قابلیت داشتن چه حقوقی و اجرایی کردن چه حقوقی را دارد . مثلا فردی با وضعیت سنی خردسالی که صغیر محسوب می شود ممکن است حق ازدواج نداشته باشند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد احوال شخصیه و مصادیق آن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون احوال شخصیه و مصادیق آن پاسخ دهند .
برای مشاوره احوال شخصیه و مصادیق آن
برای مشاوره احوال شخصیه و مصادیق آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©