در این مقاله نخست به بررسی نفی ولد چیست پرداخته و سپس اثبات نفی ولد و دعوای نفی ولد را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
برای مشاوره نفی ولد
برای مشاوره نفی ولد
ممکن است مردی کودک متولد شده از همسرش را به خود منتسب نداند و به عبارت دیگر ، نسبت پدری – فرزندی با وی را انکار کند . چنین مسئله ای در فقه تحت عنوان نفی ولد شناخته شده است . در این صورت ، مرد باید ضمن اقامه دعوای نفی ولد در دادگاه ، با ارائه دلیلی نسب طفل به خود را انکار نماید . در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که نفی ولد یعنی چه ؟ نفی ولد در فقه و نفی ولد در قانون چیست ؟ به منظور پاسخ دادن به این سوالات ، نخست به بررسی نفی ولد چیست پرداخته و سپس اثبات نفی ولد و دعوای نفی ولد را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
ممکن است کسی که ظاهرا با دیگری قرابت نسبی دارد ، اقدام به نفی نسب کند ، یا به عبارت دیگر وجود قرابت نسبی را انکار کند . در قانون مدنی ، این امر تحت عنوان نفی نسب یا انکار نسب شناخته می شود . اما قرابتی که مورد انکار یا نفی واقع می شود ، ممکن است قرابت پدری – فرزندی باشد که در این حالت ، به آن نفی ولد گفته می شود . نفی نسب از طریق پدر یا همان نفی ولد به این معناست که پدر ، نسبت فرزند متولد از همسرش به خود را نفی کرده و آن طفل را از آن خود نمی داند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انکار نسب کلیک کنید .
نفی ولد معمولا از طریق اثبات خلاف اماره فراش تحقق می یابد . مفهوم اماره فراش آن است که اگر طفلی در زمان زوجیت زن و مردی به دنیا بیاید ، فرض بر آن است که آن طفل متعلق به شوهر است . مفهوم اماره فراش در ماده 1158 قانون مدنی بیان شده است که بر اساس آن " طفل متولد در زمان زوجیت ملحق به شوهر است ، مشروط به اینکه از تاریخ نزدیکی تا زمان تولد کمتر از شش ماه و بیشتر از ده ماه نگذشته باشد " . بنابراین ، اگر طفل در فاصله کمتر از شش ماه بعد از نکاح به دنیا آمده باشد ، نفی ولد آسان است و نیازی به رسیدگی قضایی نیست ؛ چرا که طفل به شوهر ملحق نخواهد شد .
اما نفی ولد با اثبات خلاف اماره فراش نیز امکان پذیر است ؛ مانند اینکه زوجین بر عدم نزدیکی در مدت مذکور اتفاق نظر داشته باشند ، یا اینکه با ارائه دلیلی مانند شهادت ثابت شود زوجین از هم دور بوده اند ، یا با انجام آزمایش های خون و نظیر آن ، نسب متفاوت طفل و پدر کشف شود . علاوه بر این ، نفی ولد از طریق لعان نیز یکی دیگر از روش های اثبات نفی ولد است که در فقه مورد اشاره قرار گرفته است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه لعان چیست و اماره فراش به چه معناست کلیک کنید .
همانگونه که اشاره شد ، دعوای نفی ولد در صورت اثبات ، سبب می شود که طفل به پدر خود منتسب نشده و از برخی حقوق قانونی خود محروم شود . به همین منظور ، اقامه دعوای نفی ولد به جهت حفظ حقوق قانونی طفل در یک محدوده زمانی مشخص یعنی دو ماه امکان پذیر شده است . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد اینکه دعوای نفی ولد چیست کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نفی ولد چیست در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نفی ولد چیست پاسخ دهند .
برای مشاوره نفی ولد
برای مشاوره نفی ولد
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©