دینا / خانواده / سایر موضوعات خانواده / لعان چیست

لعان چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله ابتدا به تعریف لعان پرداخته و سپس لعان در حقوق را مورد بررسی قرار می دهیم .

 

بر اساس حقوق اسلامی ، در صورتی که مرد فرزند متولد از همسرش را از آن خود نداند و به همسر خود نسبت زنا دهد ، می تواند از طریق اقامه دعوای نفی ولد اقدام به انکار نسب فرزند از خود نماید . برای اثبات نفی ولد یا انکار فرزند ، می توان به لعان توسل جست که به معنای نفرین کردن است . در قانون مدنی نیز به تبع حقوق اسلامی بحث مربوط به لعان پرداخته شده و آثار آن مطرح شده است ؛ هرچند که عملا این نهاد حقوقی متروک است . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که لعان به چه معناست و عمل لعان چیست . به همین مناسبت ، ابتدا به تعریف لعان پرداخته و سپس لعان در حقوق را مورد بررسی قرار می دهیم .

تعریف لعان

لعان در لغت به معنای یکدیگر را نفرین کردن است و در اصطلاح نوعی سوگند است که در حقوق اسلام ، در موردی که شوهر نسبت زنا به زوجه دائمی خود دهد ، یا طفل متولد از او را از خود نفی کند می توان به آن متوسل شد . در مورد لعان ، زن و شوهر نزد حاکم حاضر می شوند و شوهر چهار بار به صیغه مخصوص به زبان عربی سوگند یاد می کند که راست می گوید و بار پنجم می گوید لعنت خدا بر من اگر دروغگو باشم ؛ آن گاه زن چهار بار سوگند می خورد که مرد دروغ می گوید و سپس می گوید خشم خدا بر من اگر او راست گفته باشد و با انجام این تشریفات لعان تحقق می یابد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه نفی ولد چیست کلیک کنید .

لعان در حقوق

قانون مدنی ایران به پیروی از حقوق اسلامی ، لعان را به عنوان روشی برای جدایی میان زن و شوهر و نفی ولد پذیرفته است . در مواد 882 و 883 قانون مدنی و همچنین ماده 1052 قانون مدنی به بحث لعان و آثار آن پرداخته شده است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه آثار لعان چیست کلیک کنید . علاوه بر این ، بر اساس قانون ممکن است که مرد از لعان رجوع کرده و طفل متولد از همسر را از آن خود بداند . در چنین شرایطی ، رجوع از لعان نیز سبب به وجود آمدن آثاری خواهد شد که در مقاله رجوع از لعان به آن پرداخته ایم .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد لعان چیست در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون لعان چیست پاسخ دهند .