دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / مهلت تجدید نظرخواهی در دعاوی حقوقی

مهلت تجدید نظرخواهی در دعاوی حقوقی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی مهلت تجدیدنظر خواهی در دعاوی حقوقی می پردازیم .

 

بر طبق قانون آیین دادرسی مدنی تجدیدنظرخواهی از اراء دادگاه حقوقی یکی از روش های اعتراض به رای دادگاه نخستین است بر طبق این قانون از  برخی آرا و با وجود برخی از دلایل می توان تجدیدنظر خواهی کرد . آرا قابل تجدیدنظرخواهی در مهلت مشخص قابل تجدیدنظر است . زمانی که دادگاه نخستین در مورد پرونده ای رای صادر می کند هر یک از طرفین که نسبت به رای صادره اعتراض داشته باشند با وجود یکی از جهات تجدیدنظر در صورتی که رای صادره از نوع آرا قابل تجدیدنظر باشد می تواند در مهلت تعیین شده در قانون درخواست تجدیدنظر بدهد . در این مقاله به بررسی مهلت تجدیدنظر خواهی در دعاوی حقوقی می پردازیم . 

مهلت درخواست تجدیدنظر

بعد از صدور رای از دادگاه نخستین در صورت اعتراض یکی از طرفین دعوا می توانند در مهلت های تعیین شده در قانون درخواست تجدیدنظر کنند که این مهلت درخواست تجدیدنظر برای افراد اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ یا انقضای مدت واخواهی است . 

موارد استثناء مهلت تجدیدنظر خواهی

از مواردی که در مورد مهلت تجدیدنظرخواهی لازم به ذکر است این است که هر گاه یکی از کسانی که حق تجدیدنظرخواهی دارند قبل از انقضای مهلت تجدیدنظر ورشکسته یا محجور یا فوت شود ، مهلت جدید از تاریخ ابلاغ حکم یا قرار در مورد محجور به قیم و در صورت فوت به وراث یا قائم مقام یا نماینده قانونی وراث شروع می شود . 
لازم به ذکر است در صورتی که سمت فردی به عنوان نمایندگی در دعوا دخالت داشته است قبل از منقضی شدن مدت تجدیدنظر تمام شود مدت تعیین شده برای تجدیدنظر از تاریخ ابلاغ حکم یا قرار به کسی که به این سمت تعیین می شود شروع می شود . 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت تجدیدنظرخواهی در دعاوی حقوقی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت تجدیدنظرخواهی در دعاوی حقوقی پاسخ دهند .