برای مشاوره عفو زندانیان و شرایط استفاده از آن
برای مشاوره عفو زندانیان و شرایط استفاده از آن
یکی از موارد سقوط مجازات ، عفو می باشد . قانونگذار در قانون اساسی و قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین به بررسی عفو و شرایط برخورداری از آن پرداخته است . عفو به دو نوع است : عفو عمومی و عفو خصوصی
افراد محکوم که مشمول عفو می شوند ممکن است از محکومان به حبس باشند که در زندان به سر می برند و یا از محکومان به جزای نقدی در هر صورت باید شرایط استفاده از عفو را داشته باشند .
در این مقاله به بررسی عفو زندانیان و شرایط استفاده از عفو محکومان به حبس می پردازیم .
محکومان به حبس که در زندان بسر میبرند در صورتی که دارای شرایط زیر باشند مشمول عفو می شوند :
1 ) سه چهارم محکومیت محکومان به حبس تا یک سال .
2 ) یک دوم محکومیت محکومان به حبس بیش از یک سال تا بیست سال .
3 ) باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بیش از بیست سال در صورتی که حداقل ده سال تحمل حبس نموده باشند .
4 ) باقیمانده محکومیت محکومان به حبس ابد برای مردان در صورتی که حداقل پانزده سال و برای زنان در صورتی که حداقل دوازده سال تحمل حبس نموده باشند .
5 ) باقیمانده محکومیت حبس کلیه محکومان جرائم غیرعمدی
6 ) باقیمانده محکومیت حبس ( غیر از حبس ابد ) زنانی که به حکم قانون سرپرستی یا حضانت فرزندانشان را عهدهدار میباشند در صورتی که حداقل یک پنجم حبس را تحمل کرده باشند .
۷ ) باقیمانده محکومیت حبس محکومان بیمار صعبالعلاج یا مبتلایان به بیماریهای غیرقابل علاج که مراتب بیماری آنان تا تاریخ ۳۱ / ۳ / ۹۷ مورد تأیید کمیسیون پزشکی قانونی قرار گرفته باشد و مطابق نظریه کمیسیون مذکور قادر به تحمل حبس نباشند .
بدیهی است اقدامات دادگاه در جهت اجرای مواد ۵۰۲ و ۵۲۲ قانون آئین دادرسی کیفری مانع اعمال این عفو نیست .
۸ ) باقیمانده محکومیت تا دو سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت و چهار پنجم محکومیت بیش از دو سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت محکومان زیر ۱۸ سال تمام ( در زمان ارتکاب جرم ) به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تأیید پزشکی قانونی .
۹ ) باقیمانده محکومیت حبس محکومان ذکور بالای ۷۰ سال تمام و اناث بالای ۶۵ سال تمام به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تأیید پزشکی قانونی به شرط آنکه در محکومیت به حبس بیش از یک سال، حداقل یک پنجم و در محکومیت به حبس ابد ، حداقل پنج سال تحمل کیفر نموده باشند .
از شرایط استفاده از عفو برای محکومان به حبس می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
نداشتن بیش از دو فقره سابقه محکومیت مؤثر کیفری
عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا پنج در ایام تحمل حبس یا در زمان مرخصی اعطایی.
نداشتن شاکی خصوصی و یا جلب رضایت وی و یا جبران ضرر و زیان شاکی خصوصی و زیاندیده (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی
عدم استفاده از عفو در محکومیتهای قبلی و فعلی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عفو زندانیان و شرایط استفاده از عفو ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا از طریق مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عفو زندانیان و شرایط استفاده از عفو پاسخ دهند .
برای مشاوره عفو زندانیان و شرایط استفاده از آن
برای مشاوره عفو زندانیان و شرایط استفاده از آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©