دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / آشنایی با مراجع قضایی / نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری

نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری می پردازیم . 

 

برای رسیدگی به اختلافات و دعاوی میان شهروندان با دولت ، دادگاهی با عنوان دیوان عدالت اداری تشکیل شد که عام ترین مرجع رسیدگی به دعاوی علیه دولت می باشد ، این دادگاه زیر مجموعه قوه قضاییه می باشد که به منظور رسیدگی به شكايات ، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مأموران ، ادارات و آيين‌نامه‌ هاي دولتي خلاف قانون يا شرع يا خارج از حدود اختيارات مقام تصويب‌كننده ، تشکیل شده است . شروع رسیدگی و شرایط دادخواست و نحوه برگزاری جلسات دادرسی در شعب دیوان را قانون دیوان عدالت اداری به تفکیک بیان نموده است . یکی از موارد تمایز این دادگاه از سایر مراجع قضایی نحوه رسیدگی به دعاوی می باشد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی شروع رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری و نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری می پردازیم .

شروع رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری

نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری بدین صورت است که همانند سایر مراجع شروع رسیدگی در دیوان عدالت اداری مستلزم تقدیم دادخواست است . بعد از تقدیم دادخواست ، شعبه رسیدگی کننده می‌تواند هرگونه تحقيق يا اقدامي را كه لازم بداند انجام دهد يا آن را از ضابطان قوه قضائیه و مراجع اداري بخواهد و يا به ساير مراجع قضائی نيابت دهد. 
شعبه دیوان می تواند هر یک از طرفین دعوا برای بیان توضیحات دعوت نماید و در صورتی که شکایت از ادارات و واحد های دولتی باشد طرف شکایت مکلف به معرفی نماینده است و در صورت عدم حضور اگر شعبه دیوان نتواند بدون اخذ توضیح تصمیم مقتضی را صادر کند دادخواست رد می شود . 

نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری

نحوه رسیدگی به دعاوی در دیوان عدالت اداری بعد از ارائه دادخواست و انجام تحقیقات و بررسی های لازم ، اقدام به صدور رای می نماید . در واقع بر طبق قانون دیوان عدالت اداری ، شعبه دیوان پس از رسیدگی و تکمیل تحقیقات ، ختم رسیدگی را اعلام می کند و ظرف یک هفته رای صادر می کند .
آراء دیوان بعد از صدور به طرفین ابلاغ می شود . 
لازم به ذکر است که کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا نماینده قانونی آن ها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر دیوان است . 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه رسیدگی به دعاوی در شعب بدوی دیوان عدالت اداری پاسخ دهند .