بر طبق قانون کار زمانی که بین کارگر و کارفرما اختلاف ایجاد می شود ، قانونگذار مراجع خاصی برای حل اختلاف بین آنها در قانون کار پیش بینی کرد است که زمانی که هر گونه اختلافی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای قانون کار یا قرارداد کارآموزی ، موافقت نامه های کارگاهی یا پیمان های دسته جمعی کار باشد می توانند به مراجع تعیین شده در این قانون مراجعه نمایند .
از جمله مراجع حل اختلاف، جهت رسیدگی به شکایت کارفرما از کارگر و شکایت کارگر از کارفرما، شورای اسلامی کار ، هیات تشخیص ، هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما می باشد . در این مقاله به بررسی مراجع رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما و شورای اسلامی کار و هیات تشخیص و هیات حل اختلاف کار می پردازیم .
شورای اسلامی کار اولین مرحله ای است که در زمان اختلاف طرفین می تواند به آن مراجعه نمایند . بر طبق ماده 157 قانون کار ، برای هر گونه رسیدگی به شکایت کارگر از کارفرما و شکایت کارفرما از کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار ، قرارداد کارآموزی ، موافقت نامه های کارگاهی یا پیمان های دسته جمعی کار باشد ، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد ، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد .
در صورتی که اختلافات بین کارگر و کارفرما از طریق شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل نگردد . در واقع در صورت عدم سازش اختلاف در هیات تشخیص مورد بررسی قرار خواهد گرفت . هیات تشخیص رای مقتضی را صادر می نماید و رای این هیات قابل اعتراض در هیات حل اختلاف کارگری می باشد .
هیات حل اختلاف کار زیر مجموعه وزارت کار و امور اجتماعی می باشد که از سه نفر نماینده کارگران و سه نفر نماینده کارفرمایان و سه نفر از نمایندگان دولت می باشد تشکیل می شود . روند رسیدگی به پرونده و نحوه تشکیل جلسات دادرسی بر طبق قانون کار تعیین شده است . هیات حل اختلاف کار در نهایت رای مقتضی را صادر می نماید و در صورتی که رای قطعی از طرف مراجع حل اختلاف کار صادر گردد لازم الاجرا می باشد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراجع رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراجع رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما پاسخ دهند .
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©