دینا / حقوقی / مالکیت / دادخواست خلع ید و نمونه آن

دادخواست خلع ید و نمونه آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


دادخواست خلع ید که ثبت آن، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد، دادخواستی است که به موجب آن، مالک یک مال غیر منقول که مال او، به زور و غاصبانه، به تصرف دیگری درآمده، از دادگاه، تقاضای رسیدگی و خلع ید متصرف را دارد. اطلاعات هویتی خواهان و خوانده و مدارک مثبت مالکیت خواهان، از جمله موارد مندرج، در نمونه دادخواست خلع ید هستند.

 

خلع ید، دعوایی است که بر اساس آن، مالک یک مال غیر منقول، مثل مالک مغازه یا خانه، از دادگاه می خواهد، به تصرف کسی که به صورت غیر قانونی و با قهر و غلبه، اقدام به تصرف مال غیر منقول او کرده و حاضر به پس دادن آن نیست، رسیدگی کند.

تقاضای رسیدگی به چنین دعوایی، باید به موجب دادخواست آن، صورت گیرد و بهتر است که برای احقاق حق مالک، این دادخواست، بر اساس نمونه دادخواست خلع ید، تنظیم گردد. چنانچه قواعد ثبت دادخواست خلع ید، رعایت نشود، دعوای خلع ید مالک، به نتیجه نخواهد رسید.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم بگوییم که دادخواست خلع ید چیست و نمونه آن را برای متقاضیان این امر، ارائه دهیم؛ سپس، در خصوص مراحل این دادخواست،در زمان ثبت و هنگام رسیدگی، از منظر قانون آیین دادرسی مدنی، توضیح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، با ما، همراه باشید.

دادخواست خلع ید چیست

قبل از پاسخ به این پرسش که دادخواست خلع ید چیست؟ ابتدا باید، در خصوص دعوی خلع ید، از منظر حقوقی، توضیح دهیم و بگوییم که به چه دعوایی، دعوای خلع ید می گویند. دعوای خلع ید، دعوایی است که در خصوص اموال غیر منقول، زمانی که شخصی با قهر و غلبه، بر مال دیگری، تصرف و استیلا یافته، توسط مالک آن مال، مطرح می گردد.

در واقع، مالک مال غیر منقول، با طرح دعوای حقوقی خلع ید، از دادگاه، تقاضای صدور حکم، مبنی بر خلع ید متصرف، از مالی که مورد مالکیت او می باشد را دارد. مطرح کردن دعوای خلع ید، باید، به موجب دادخواست خلع ید، صورت گیرد، چرا که ثبت دادخواست، از اولین مراحل و تشریفات شروع رسیدگی به یک دعوای حقوقی، در دادگاه صالح می باشد.

بر اساس توضیحات بالا، می توان گفت، دادخواست خلع ید، دادخواستی است که به موجب آن، مالک مال، به عنوان خواهان، تقاضای رسیدگی به دعوی خلع ید به استناد سند عادی یا رسمی و صدور حکم قانونی در این زمینه که خلع ید متصرف از مال غیر منقول می باشد را دارد. در ادامه، یک نمونه دادخواست خلع ید، جهت دانلود، برای علاقمندان این موضوع، ارائه خواهیم کرد.

 

نمونه دادخواست خلع ید

اقامه دعوای خلع ید، باید با ثبت دادخواست آن، صورت گیرد، در غیر این صورت، دادگاه، به دعوا، رسیدگی نخواهد کرد. از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم، یک نمونه دادخواست خلع ید، ارائه کرده و فایل آن را برای دانلود، در اختیار متقاضیان این امر، قرار دهیم تا بتوانند، دادخواست خلع ید خود را بر اساس نمونه آن، تنظیم کرده و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت و به دادگاه، ارسال کنند.

 

 نمونه دادخواست خلع ید

نمونه دادخواست خلع ید
مشخصات خواهان : نام- نام خانوادگی- شماره ملی و آدرس مالک
مشخصات خوانده : نام- نام خانوادگی- شماره ملی و آدرس متصرف
خواسته یا موضوع و بهای آن : تقاضای صدور حکم مبنی بر خلع ید – کلیه خسارات دادرسی
دلایل و منضمات دادخواست :استشهادیه محلی- شهادت شهود عندالزوم- سند مالکیت
شرح دادخواست:
با سلام 
احتراما به استحضار می رساند اینجانب ، به موجب سند رسمی شماره ...... تنظیمی در دفترخانه......، مالک قانونی 6 دانگ آپارتمان واقع در ................................. با پلاک اصلی ......... و فرعی .......... بوده و در مورخ .../.../... آن را از پدر خود که اکنون، به رحمت خدا رفته اند، خریداری نموده ام. 
متاسفانه، با وجود مالکیت بنده، به استناد مدارک ابرازی و علی رغم اینکه، اینجانب، هیچ گونه اذن و اجازه ای مبنی بر تصرف و استفاده از ملک خویش، به خوانده محترم، نداده ام، ایشان، با قهر و غلبه و زور، در ملک من، ساکن شده اند و علی رغم درخواست های مکرر از ایشان، حاضر به تخلیه ملک نیستند. 
لذا با توجه به محترم بودن حق مالکیت افراد و از آنجا که بنده، مالک رسمی و قانونی ملک بوده و تصرف خوانده نیز غاصبانه و بازور و بدون اذن است، تقاضای رسیدگی و صدور حکم شایسته، مبنی بر خلع ید خواهان از ملک مذکور، از آن مقام محترم، مورد استدعا می باشد.
 

 

علاقه مندان به دانلود نمونه دادخواست خلع ید، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.

 

نمونه دادخواست خلع ید
  • نویسنده: دینا
  • منبع: دینا

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت دعوای خلع ید با تصرف عدوانی، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت حتما بخوانید، با همین عنوان، آمده است، به علاقه مندان این موضوع، پیشنهاد می گردد.

 

مراحل دادخواست خلع ید

پس از تنظیم دادخواست خلع ید، بر اساس نمونه آن، نوبت به ثبت و ارسال آن، به دادگاه صالح می رسد. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره مراحل دادخواست خلع ید، توضیح دهیم و بگوییم که چنانچه کسی، یک دادخواست خلع ید را بر اساس نمونه آن، تنظیم کرد، چگونه باید، آن را به دادگاه، ارسال نماید و پس از ارسال آن، چه مراحلی، طی خواهد شد. مراحل دادخواست خلع ید عبارتند از :

ثبت نام در سامانه ثنا: اولین مرحله از مراحل دادخواست خلع ید، این است که متقاضی ثبت آن، در سامانه ثنا، ثبت نام بوده و کد ثنا داشته باشد که انجام این امر، یعنی دریافت کد ثنا، به دو روش حضوری و اینترنتی، امکان پذیر می باشد. در روش حضوری، فرد باید، با در دست داشتن مدارک هویتی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و در روش اینترنتی، ثبت نام، با مراجعه به آدرس اینترنتی سامانه ثنا sana.adliran.ir، انجام خواهد شد.

ثبت دادخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی: دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، واسطه بین افراد و دادگاه بوده که وظیفه ثبت و ارسال دادخواست و شکوائیه، به دادگاه صالح، از جمله وظایف آن ها می باشد. متقاضی ثبت دادخواست خلع ید، باید، با مراجعه به یکی از این دفاتر، دادخواست خود را به دادگاه صالح، ارسال کند.

تشکیل پرونده و تعیین وقت جلسه رسیدگی: پس از ثبت دادخواست خلع ید، پرونده دعوای مطرح شده، در دادگاه صالح، تشکیل می گردد و وقت جلسه رسیدگی تعیین شده و از طریق پیامک ابلاغیه ثنا، به طرفین دعوا، اطلاع رسانی می گردد.

صدور رای: پس از تشکیل جلسه رسیدگی، رای مقتضی، در خصوص پرونده، صادر شده و طرفین، فرصت دارند تا از طریق واخواهی و تجدید نظر خواهی، نسبت به رای صادره از دادگاه بدوی. اعتراض نمایند. شایان ذکر است که واخواهی، صرفا در صورتی وجود خواهد داشت که رای، به صورت غیابی صادر شده باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست خلع ید و نمونه آن بدر کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست خلع ید و نمونه آن پاسخ دهند.