برای مشاوره شرایط سرپرست کودک
برای مشاوره شرایط سرپرست کودک
در بسیاری از کشورها یک نوع از قرابت وجود دارد که ناشی از سرپرستی کودک یا فرزندخواندگی است . سرپرستی کودک منافع فردی و اجتماعی بسیاری برای فرزند تحت سرپرستی و سرپرست کودک دارد ؛ به همین دلیل در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست سرپرستی کودکان با شرایط خاصی پیش بینی شده است . پر واضح است که به عهده گرفتن سرپرستی یک کودک شرایط ویژه ای را می طلبد تا به نحو احسن منافع کودک حفظ گردد . در این مقاله قصد داریم شرایط سرپرست کودک را مورد بررسی قرار دهیم . به همین دلیل ابتدا به توضیح سرپرستی کودک پرداخته و سپس سرپرست کودک کیست و شرایط سرپرست چیست را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
به موجب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست ، اشخاص می توانند با رعایت شرایط قانونی سرپرستی کودکانی را به عهده بگیرند . سرپرستی کودکان و نوجوانان به منظور تأمین نیازهای مادی و معنوی آنان است . بر اساس این قانون ، امور مربوط به سرپرستی کودکان و نوجوانان در صلاحیت سازمان بهزیستی کشور است و کلیه اتباع ایرانی مقیم ایران می توانند سرپرستی کودکان و نوجوانان مشمول این قانون را به عهده بگیرند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سرپرستی کودک و فرزندخواندگی کلیک کنید .
بر اساس ماده 5 این قانون ، افراد زیر می توانند سرپرستی کودکان و نوجوانان مشمول این قانون را از سازمان بهزیستی تقاضا نمایند :
الف ـ زن و شوهری که پنج سال از تاریخ ازدواج آنان گذشته باشد و از این ازدواج صاحب فرزند نشده باشند ، مشروط به این که حداقل یکی از آنان بیش از سی سال سن داشته باشد .
ب ـ زن و شوهر دارای فرزند مشروط بر این که حداقل یکی از آنان بیش از سی سال سن داشته باشد .
ج ـ دختران و زنان بدون شوهر ، درصورتی که حداقل سی سال سن داشته باشند ، منحصرا حق سرپرستی اناث را خواهند داشت .
تبصره 1 - چنانچه به تشخیص سازمان پزشکی قانونی امکان بچه دار شدن زوجین وجود نداشته باشد ، درخواست کنندگان از شرط مدت پنج سال مقرر در بند ( الف ) این ماده مستثنی می باشند .
تبصره 2 - چنانچه درخواست کنندگان سرپرستی از بستگان کودک یا نوجوان باشند ، دادگاه با اخذ نظر سازمان و با رعایت مصلحت کودک و نوجوان می تواند آنان را از برخی شرایط مقرر در این ماده مستثنی نماید .
تبصره 3 - اولویت در پذیرش سرپرستی به ترتیب با زن و شوهر بدون فرزند ، سپس زنان و دختران بدون شوهر فاقد فرزند و در نهایت زن و شوهر دارای فرزند است .
به عهده گرفتن سرپرستی کودک یا نوجوان شرایط ویژه ای را می طلبد تا مصلحت طفل یا نوجوان به خوبی حفظ شود . به همین دلیل ، در این قانون ، شرایطی برای سرپرست در نظر گرفته شده است . بر اساس ماده 6 این قانون شرایط سرپرستی عبارتند از :
الف ـ تقید به انجام واجبات و ترک محرمات
ب ـ عدم محکومیت جزایی مؤثر با رعایت موارد مقرر در قانون مجازات اسلامی
ج ـ تمکن مالی
د ـ عدم حجر
هـ ـ سلامت جسمی و روانی لازم و توانایی عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی
و ـ نداشتن اعتیاد به مواد مخدر ، مواد روانگردان و الکل
ز ـ صلاحیت اخلاقی
ح ـ عدم ابتلا به بیماری های واگیر و یا صعب العلاج
ط ـ اعتقاد به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
تبصره 1 - رعایت اشتـراکات دینی مـیان سرپرسـت و افراد تحت سـرپرستی الزامی است . دادگاه صالح با رعایت مصلحت کودک و نوجوان غیرمسلمان ، سرپرستی وی را به درخواست کنندگان مسلمان می سپارد .
تبصره 2 - درصورتی که متقاضی سرپرستی ، ادعای یافتن طفلی را بنماید و ادعای وی در دادگاه ثابت شود ، چنانچه واجد شرایط مندرج در این قانون برای سرپرستی باشد در اولویت واگذاری سرپرستی قرار می گیرد . برای آشنایی با شرایط کودکان تحت سرپرستی کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط سرپرست کودک به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط سرپرست کودک پاسخ دهند .
برای مشاوره شرایط سرپرست کودک
برای مشاوره شرایط سرپرست کودک
مقالات مرتبط
مطالب تصادفی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©