برای مشاوره شرایط اعمال مجازات های جایگزین حبس
برای مشاوره شرایط اعمال مجازات های جایگزین حبس
هر فردی که مرتکب جرمی در جامعه شود علاوه بر آسیب جانی یا مالی به قربانی موجب اسیب به جامعه نیز می شود از این رو قانون گذار به منظور حفظ نظم و رعایت مصلحت جامعه مجازات و مقرراتی را تعیین می کند از قبیل حبس ، جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی و غیره . فرد محکوم به مجازات حبس گاهی به دلیل شرایطی که دارد و با نظر قاضی و وجود جهات مخففه امکان تبدیل مجازات حبس وی به سایر مجازات ها وجود دارد . در این مقاله به بررسی مجازات های جایگزین حبس و شرایط آن می پردازیم .
حبس در لغت به معنای زندانی کردن ، بازداشتن است . زمانی که فرد طبق قانون محکوم به مجازات حبس شود . بخاطر شرایطی از قبیل امکان از دست دادن شغل ، متاهل بودن و غیره درخواست تبدیل مجازات خود را داشته باشد . قاضی طبق قانون و با درنظر گرفتن شرایط ممکن است تبدیل مجازات را انجام دهد .
مجازاتهاي جايگزين حبس عبارت است از :
دوره مراقبت ، خدمات عمومي رايگان ، جزاي نقدي ، جزاي نقدي روزانه و محروميت از حقوق اجتماعي است كه در صورت گذشت شاكي و وجود جهات تخفيف مجازات با ملاحظه نوع جرم و كيفيت ارتكاب آن ، آثار ناشي از جرم ، سن ، مهارت ، وضعيت ، شخصيت و سابقه مجرم ، وضعيت بزهديده و ساير اوضاع و احوال ، تعيين و اجراء مي شود.
افزایش مجازات های جایگزین حبس در قوه قضاییه
بنابر اعلام قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، در سال 1393 به طور کلی، در حدود 3 هزار پرونده در سطح کشور، حکم به مجازات جایگزین حبس صادر گردید.که مجازات ها شامل جزای نقدی، خدمات عمومی رایگان، انجام دوره مراقبت، پرداخت جزای نقدی روزانه و همچنین محرومیت از حقوق اجتماعی بود. خوشبختانه این آمار در حال حاضر، به بالای 100 هزار حکم مجازات جایگزین رسیده و قوه قضاییه در صدد است تا در سال 1400، حکم به مجازات های جایگزین حبس را افزایش دهد.
قانونگذار با توجه به این که جرم عمدی است یا غیر عمدی و این که محکومیت به حبس چه مدت است بین آن تفاوت قائل شده است و همچنین برای تبدیل مجازات به مجازات های جایگزین نیاز است شرایطی وجود داشته باشد .
مرتكبان جرائم عمدي كه حداكثر مجازات قانوني آنها سه ماه حبس است به جاي حبس به مجازات جايگزين حبس محكوم مي گردند . ( در صورتی که مجازات آن ها بیش از سه ماه حبس باشد با وجود شرایط مقرر در قانون امکان پذیر است . )
مرتكبان جرائم غيرعمدي به مجازات جايگزين حبس محكوم مي گردند ، مگر اينكه مجازات قانوني جرم ارتكابي بیش از دو سال حبس باشد ، که در اين صورت حكم به مجازات جايگزين حبس ، اختياري است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات جایگزین حبس چیست و شرایط اعمال آن در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات جایگزین حبس چیست و شرایط اعمال آن پاسخ دهند .
برای مشاوره شرایط اعمال مجازات های جایگزین حبس
برای مشاوره شرایط اعمال مجازات های جایگزین حبس
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©