دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / دادخواست گواهی انحصار وراثت

دادخواست گواهی انحصار وراثت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی دادخواست گواهی انحصار وراثت می پردازیم .

 

اولین اقدامی که وراث برای تقسیم ترکه و تعیین و تکلیف اموال متوفی انجام می دهند ، انحصار وراثت است . انحصار وراثت در واقع گواهی است که به درخواست وراث یا هر ذینفعی ( طلبکاران متوفی ) از مرجع قضایی صادر می گردد که این گواهی شامل مواردی از جمله تعداد وراث ، مشخصات و نسبت آنها با متوفی و سهم هریک از آنان از ماترک می باشد . مرجع صالح برای تقدیم دادخواست گواهی انحصار وراثت شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی می باشد که وراث با در دست داشتن مدارک می توانند دادخواست گواهی انحصار وراثت را بدهند . که نحوه تنظیم و نگارش دادخواست در پروسه رسیدگی به پرونده حائز اهمیت بسیاری است . در این مقاله به بررسی دادخواست گواهی انحصار وراثت می پردازیم . 

نمونه دادخواست برای ارائه به دادگاه

در ذیل نمونه دادخواست گواهی انحصار وراثت برای ارائه به دادگاه قرار داده شده است :

 

 

برای آشنایی با مراحل انحصار وراثت کلیک کنید .

نحوه تنظیم و نگارش دادخواست گواهی انحصار وراثت

نحوه نوشتن دادخواست گواهی انحصار وراثت به طور کلی به صورت زیر می باشد و با توجه به تعداد وراث و مشخصات متوفی و غیره تغییراتی در آن به وجود می آید . 

خواهان : ...... ( نام و سایر مشخصات یکی از وراث کافی می باشد )

خوانده : .......... ( نام و سایر مشخصات وراث دیگر )

وکیل یا نماینده قانونی : ........ ( در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی وکیل نوشته می شود ) 

خواسته یا موضوع و بهای آن : ( تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت )

دلایل و منضمات دادخواست : 1 – گواهی فوت  2 – شناسنامه متوفی   3 – کارت ملی متوفی  4 – شناسنامه وراث  5 - کارت ملی متوفی  6 – اظهارنامه مالیات بر ارث  7- کپی شناسنامه وراث  8 – کپی سند ازدواج  9 – استشهادیه ( در صورت وجود )

شرح دادخواست : 

با سلام احتراما به استحضار می رساند :
شادروان .......... فرزند ........ با شماره شناسنامه ...... در تاریخ ..../..../.... در اقامتگاه خود در ...... مرحوم گردیده اند . نامبرده پیرو مذهب....... می باشد و وراث حین الفوت شادروان عبارتند از : 1 ) آقا/ خانم .......( همسر دائمی ) 2- اینجانب و خانم ها ........( فرزندان متوفی ) 3- آقایان ..... (فرزندان متوفی ) که همگی پیرو مذهب ...... می باشند . دارایی متوفی طبق گواهی مالیات بر ارث پیوست می باشد . لذا تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت را دارم .

با راه اندازی سامانه های متعدد اینترنتی از سوی دولت و قوه قضاییه، در حال حاضر وراث می توانند پیش از تقدیم دادخواست انحصار وراثت، برخی مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت را از طریق سایت انحصار وراثت اینترنتی ، به شکل غیر حضوری انجام دهند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست گواهی انحصار وراثت به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست گواهی انحصار وراثت پاسخ دهند .

 

بر اساس تصویب کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ، مقرر شد گواهی انحصار وراثت بدون حضور فیزیکی بستگان متوفی و بر اساس داده ها و اطلاعات موجود، بلافاصله بعد از فوت فرد به ذینفعان وی ارسال گردد . حداکثر زمان برای ثبت فوت شخص و ارسال گواهی انحصار وراثت به ذینفعان 20 روز خواهد بود. همینطور اطلاعات متوفی باید بلافاصله به سامانه‌های سازمان ثبت، نیروی انتظامی و سازمان امور مالیاتی و بورس نیز ارسال گردد.