طلاق غیابی از طرف مرد زمانی است که شوهر درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه کرده ولی زوجه یا وکیل او در جلسات رسیدگی به پرونده شرکت نکند و لایحه ای نیز ارائه نکرده باشد حال آنکه ابلاغ واقعی به وی انجام شده باشد؛ رای صادر شده در این پرونده غیابی می باشد.
برای مشاوره طلاق غیابی از طرف مرد و شرایط آن
برای مشاوره طلاق غیابی از طرف مرد و شرایط آن
روال درخواست طلاق همیشه با توافق زوجین نبوده و گاهی اوقات یکی از طرفین راضی به طلاق نمی باشد. زمانی که به دلایلی ادامه زندگی مشترک برای زوج امکان پذیر نباشد می تواند اقدام به درخواست طلاق دهد. ولی ممکن است زوجه در جلسات رسیدگی حاضر نشده و دفاعیات خود را مطرح نکند.
بر اساس قانون، در صورتی که یکی از زوجین در فرایند رسیدگی به دعوای طلاق حضور نداشته باشد و لایحه ای هم به دادگاه نداده باشد، طلاق از نوع غیابی است. طلاق غیابی می تواند از سوی زن باشد؛ به این صورت که زن باید با دلیل موجهی از دادگاه تقاضای طلاق غیر حضوری نماید؛ یا اینکه طلاق غیابی به درخواست مرد باشد. گفتنی است که طلاق غیابی از سوی مرد منوط به رعایت شرایط مقرر در قانون می باشد.
آنچه در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم، طلاق غیابی از طرف مرد و شرایط آن است. بنابراین، ابتدا طلاق از طرف مرد را بررسی نموده و سپس شرایط طلاق غیرحضوری توسط شوهر طرف مرد را بررسی می نماییم. در صورت تمایل به آشنایی با طلاق غیابی از طرف مرد مطالعه این مقاله پیشنهاد می گردد. با ما همراه باشید.
همانگونه که اشاره شد، مرد می تواند با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. در صورتی که زن یا وکیل او در هیچ کدام از مراحل رسیدگی به دعوای طلاق در دادگاه حاضر نشده و لایحه ای هم به دادگاه نداده باشند و اخطاریه دادگاه به صورت واقعی به زن ابلاغ نشده باشد، حکم طلاقی که دادگاه صادر می کند، طلاق غیابی است.
بنابراین، طلاق غیابی از طرف مرد به طلاقی گفته می شود که زن در مراحل دادرسی حضور ندارد و حکم طلاق بر علیه زن صادر می شود. حتی طلاق غیابی از همسر خارجی توسط مرد نیز امکان پذیر است. این حکم قابل اعتراض است و زوجه می تواند در موعد مقرر اعتراض به حکم طلاق غیابی خود را اعلام نماید.
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، حکم طلاق غیابی از سوی شوهر ظرف مهلت بیست روز قابل واخواهی از سوی زن است. البته طلاق غیابی از طرف مرد منوط به رعایت شرایطی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. یکی دیگر از موارد مهم در خصوص حکم طلاق غیابی ابطال آن می باشد. برای آشنایی بیشتر با این امر مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
همانگونه که اشاره شد، طلاق غیابی از طرف شوهر تنها با رعایت شرایط مقرر در قانون امکان پذیر است. شرایط طلاق غیابی از طرف مرد به این صورت است که شوهر باید حقوق مالی زن را به وی بپردازد و سپس اقدام به طلاق زن کند. این مسئله سبب می شود تا حقوق زنان پس از طلاق ضایع نشود.
از جمله مهم ترین حقوق مالی زنان بعد از طلاق، مهریه است که مرد باید ترتیب پرداخت آن را فراهم کند. علاوه بر این، در صورتی که زن شرایط دریافت اجرت المثل ایام زندگی زناشویی و تنصیف اموال و دارایی های شوهر را داشته باشد، شوهر موظف به پرداخت آن به زن است.
علاوه بر موارد مذکور در برخی شرایط زوجه اقدام به درخواست طلاق غیابی می نماید؛ در این شرایط زن با مراجعه و ثبت دادخواست طلاق اقدامات اولیه را انجام می دهد. مواردی که زن می تواند به صورت غیابی درخواست طلاق دهد اصولا محدود می باشد. از جمله موارد درخواست طلاق از سمت زوجه عبارت است از زمانی که زوج غایب است، زوجه در عسر حرج است و... . برای آشنایی بیشتر با این مطلب مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق غیابی از طرف مرد در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق غیابی از طرف مرد پاسخ دهند.
برای مشاوره طلاق غیابی از طرف مرد و شرایط آن
برای مشاوره طلاق غیابی از طرف مرد و شرایط آن
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©