دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / دادخواست اعاده دادرسی در امور مدنی

دادخواست اعاده دادرسی در امور مدنی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به توضیح اعاده دادرسی حقوقی ، دادخواست اعاده دادرسی حقوقی و مهلت ارائه دادخواست اعاده دادرسی خواهیم پرداخت .

 

در قانون آیین دادرسی مدنی دلایلی که به موجب آن ، یک شخص می تواند به حکم صادر شده اعتراض نموده و تقاضای اعاده دادرسی نماید ، تعیین شده است . در این روش ، دادگاه مجددا به حکم صادر شده رسیدگی می نماید و در صورتی که درخواست اعاده دادرسی را وارد تشخیص بدهد ، حکم مورد اعاده دادرسی را نقض نموده و حکم مقتضی صادر می نماید . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، تقاضای اعاده دادرسی در امور مدنی به موجب دادخواست انجام می شود . به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم به بررسی دادخواست اعاده دادرسی در امور مدنی بپردازیم . بنابراین ، به توضیح اعاده دادرسی حقوقی ، دادخواست اعاده دادرسی حقوقی و مهلت ارائه دادخواست اعاده دادرسی خواهیم پرداخت .

اعاده دادرسی حقوقی

یکی از روش های اعتراض به حکم دادگاه ، اعاده دادرسی است . در قانون آیین دادرسی مدنی ، مواردی که مربوط به اعاده دادرسی در امور مدنی است ، مورد بررسی قرار گرفته است . در صورتی که موضوع حكم مورد ادعای خواهان نبوده باشد ، حكم به‌ ميزان بيشتر از خواسته صادر شده باشد ، در مفاد حکم تضاد وجود داشته باشد ، حیله و تقلبی که در صدور حکم دادگاه موثر باشد ، جعلی بودن مستندات صدور حکم ثابت شود و مسائلی از این قبیل ، متضرر از حکم می تواند تقاضای اعاده دادرسی نماید . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد اینکه اعاده دادرسی چیست و جهات اعاده دادرسی حقوقی کلیک کنید .

دادخواست اعاده دادرسی حقوقی

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، اعاده دادرسی در امور مدنی به موجب دادخواست انجام می پذیرد . بر اساس ماده 435 ، در دادخواست اعاده دادرسی حقوقی مراتب زير درج می گردد :

1 - نام و نام خانوادگي و محل اقامت و ساير مشخصات درخواست‌ كننده و طرف او .

2 - حكمی كه مورد درخواست اعاده دادرسی است .

3 - مشخصات دادگاه صادركننده حكم .

4 - جهتی كه موجب درخواست اعاده دادرسی شده است . علاوه بر این ، در صورتي‌ كه درخواست اعاده دادرسی حقوقی را وكيل تقديم دادگاه نمايد ، بايد مشخصات او در دادخواست ذكر و وكالت نامه نيز پيوست دادخواست گردد . دادگاه صالح ، بدواً در مورد قبول يا رد درخواست اعاده دادرسی قرار لازم را صادر مي‌ نمايد و در صورت قبول درخواست اعاده دادرسی حقوقی ، مبادرت به‌ رسيدگی ماهوی خواهد نمود . لازم به ذکر است که در اعاده دادرسی ، به جز آنچه كه در دادخواست اعاده دادرسی حقوقی ذكر شده است ، دادگاه جهت ديگری را مورد رسيدگی قرار می دهد . برای مشاهده نمونه دادخواست اعاده دادرسی حقوقی کلیک کنید .

مهلت ارائه دادخواست اعاده دادرسی

در ماده 427 قانون آیین دادرسی مدنی ، مهلت ارائه دادخواست اعاده دادرسی مشخص شده است . بر اساس این ماده ، مهلت درخواست اعاده دادرسی براي اشخاص مقيم ايران بيست روز و برای اشخاص مقيم خارج از كشور دو ماه به شرح زير مي‌ باشد :

1 - نسبت به آرای حضوری قطعی ، بیست روز یا دو ماه از تاريخ ابلاغ ؛ برای دریافت اطلاعات کامل در مورد آراء حضوری و آراء غیابی کلیک کنید .

2 - نسبت به آراي غيابی ، بیست روز یا دو ماه از تاريخ انقضای مهلت واخواهی و یا مهلت تجديدنظر خواهی . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد مهلت اعاده دادرسی حقوقی کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست فرجام خواهی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست فرجام خواهی پاسخ دهند .