دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / فرجام خواهی تبعی چیست

فرجام خواهی تبعی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی موضوعاتی همچون انواع فرجام خواهی ، فرجام خواهی تبعی چیست و شرایط فرجام خواهی تبعی خواهیم پرداخت .

 

یکی از روش های اعتراض به رای دادگاه ، فرجام خواهی است . انواع فرجام خواهی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، شامل فرجام خواهی اصلی و فرجام خواهی تبعی است . فرجام خواهی تبعی نوعی از فرجام خواهی است که به تبع فرجام خواهی اصلی در دادگاه مطرح می شود . بنابریان ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوالات بپردازیم که فرجام تبعی چیست ؟ فرجام خواهی تبعی یعنی چه ؟ فرجام خواهی تبعی چه شرایطی دارد ؟ به همین مناسبت ، به بررسی موضوعاتی همچون انواع فرجام خواهی ، فرجام خواهی تبعی و شرایط فرجام خواهی تبعی خواهیم پرداخت .

انواع فرجام خواهی

با عنایت به مواد مختلف قانون آیین دادرسی مدنی ، دو نوع از فرجام خواهی را می توان از هم تفکیک نمود . نخست ، فرجام خواهی اصلی است . فرجام خواهی اصلی سبب می شود که حکم صادر شده از دادگاه ، توسط دیوانعالی کشور مجددا مورد بررسی شکلی قرار بگیرد تا در صورتی که مخالف شرع یا قانون بود ، نقض شود . اما نوع دوم فرجام خواهی ، فرجام خواهی تبعی است . فرجام خواهی تبعی ، به تبع فرجام خواهی اصلی مطرح می شود که ذیلا به توضیح بیشتر راجع به آن خواهیم پرداخت . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد اینکه فرجام خواهی اصلی چیست و انواع فرجام خواهی کدامند کلیک کنید .

فرجام خواهی تبعی چیست

معنی فرجام خواهی تبعی و تعریف آن در ماده 413 قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است . بر اساس این ماده ، " فرجام‌ خوانده مي‌ تواند فقط در ضمن پاسخي كه به دادخواست فرجامي مي‌ دهد از حكمي كه مورد شكايت فرجامي است ، نسبت به‌ جهتي كه آن را به ضرر خود يا خلاف موازين شرعي و مقررات قانوني مي‌ داند تبعاً درخواست رسيدگي فرجامي نمايد . در اين صورت ، درخواست فرجام‌ تبعی به طرف مقابل ابلاغ مي‌ شود كه ظرف مدت بيست روز به طور كتبي پاسخ دهد ، هر چند مدت مقرر برای درخواست فرجام نسبت به او منقضي شده‌ باشد " . بر این اساس ، در صورتی که شخصی تقاضای فرجام خواهی اصلی کند ، طرف مقابل نیز که از حکم صادر شده متضرر شده است ، می تواند ضمن پاسخ به تقاضای فرجام خواهی اصلی ، تقاضای فرجام تبعی نماید .

شرایط فرجام خواهی تبعی

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، فرجام خواهی تبعی با فرجام خواهی اصلی تفاوت دارد . در مواد 414 الی 416 قانون آیین دادرسی مدنی ، به شرایط فرجام خواهی تبعی اشاره شده است . در این قسمت شرایط فرجام خواهی تبعی را مورد بررسی قرار می دهیم :

بر اساس ماده 414 قانون آیین دادرسی مدنی ، " فرجام تبعی فقط در مقابل فرجام خواه و از كسي كه طرف درخواست فرجام واقع شده ، پذيرفته مي‌ شود " . لذا شخص دیگری جز فرجام خواه و فرجام خوانده داخل در فرجام خواهی تبعی نمی شوند .

بر اساس ماده 415 قانون آیین دادرسی مدنی ، " اگر فرجام خواه دادخواست فرجامی خود را استرداد نمايد و يا دادخواست او رد شود ، حق درخواست فرجام تبعی ساقط مي‌ شود و اگر‌ درخواست فرجام تبعی شده باشد بلا اثر مي‌ گردد " . بر این اساس ، فرجام خواهی تبعی بستگی زیادی به دادخواست فرجام خواهی اصلی خواهد داشت .

علاوه بر این ، لازم به ذکر است که بر اساس ماده 416 قانون آیین دادرسی مدنی ، هيچ یك از شرايط مذكور در مواد 380 و 381 قانون آیین دادرسی مدنی ، در فرجام تبعی جاری نيست . این موارد مربوط به شرایط دادخواست فرجام خواهی هستند که ذکر آنها در فرجام خواهی تبعی لزومی ندارد . برای آشنایی با شرایط دادخواست فرجام خواهی کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فرجام خواهی تبعی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون فرجام خواهی تبعی پاسخ دهند .