دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / راه اندازی صندوق بازارگزدانی هزار میلیارد تومانی ایران خودرو

راه اندازی صندوق بازارگزدانی هزار میلیارد تومانی ایران خودرو

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 290000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دیه پارگی پلک بر اساس جدول دیه ۱۴۰۴ تعیین می شود. برای مثال، پارگی پلک که نیاز به بخیه کنار چشم داشته باشد، بسته به شدت آسیب و میزان تاثیر آن بر عملکرد پلک، درصدی از دیه کامل محاسبه می شود. در مواردی که آسیب به پلک فوقانی وارد شده و منجر به جراحت حارصه (جراحت سطحی) شود، دیه متناسب با میزان آسیب پرداخت می گردد.

 

در نظام حقوقی ایران، دیه آسیب های وارد شده به پلک، مانند پارگی یا جراحت، مطابق جدول دیه ۱۴۰۴ محاسبه می شود. به عنوان مثال، پارگی پلک که نیاز به بخیه کنار چشم دارد، بسته به شدت آسیب و تأثیر آن بر عملکرد پلک، درصدی از دیه کامل تعیین می شود. در مواردی که آسیب به پلک فوقانی وارد شده و منجر به جراحت حارصه (جراحت سطحی) شود، دیه متناسب با میزان آسیب پرداخت می گردد. این مقررات با هدف جبران خسارت های مادی و معنوی فرد آسیب دیده تنظیم شده اند.

 

اهمیت موضوع دیه پارگی پلک به دلیل نقش حیاتی پلک در محافظت از چشم و حفظ سلامت بینایی است. آسیب به پلک، به ویژه پلک فوقانی، می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند خشکی چشم، عفونت یا اختلال در بینایی شود. بر این اساس، قانون گذار در جدول دیه ۱۴۰۴، دیه های متفاوتی را برای انواع آسیب های پلک در نظر گرفته است تا تا حدودی این آسیب ها را جبران کند. این موضوع نشان دهنده توجه قانون به اهمیت حفظ سلامت و عملکرد اعضای حیاتی بدن است.

 

در همین راستا، در این مقاله ابتدا، دیه پارگی پلک بالا و پایین 1404 توضیح داده شده و نحوه محاسبه دیه پارگی پلک، دیه دامیه پلک و  دیه بخیه کنار چشم و روی پلک بررسی شده است. در آخر نیز در مورد موضوع دیه جراحت حارصه پلک فوقانی، توضیحاتی ارائه شده است. 

دیه پارگی پلک بالا 1404

مجازات های اصلی، شامل مجازات حدی، مجازات تعزیری، قصاص و دیه می باشد. میزان دیه نیز در بسیاری از موارد، در قانون، مشخص شده است؛ مثلا، دیه از بین بردن پلک، در ماده 590 قانون مجازات اسلامی، دیه کامل است.

 

برای مثال، نرخ دیه پارگی یک رگ در چشم، در قانون، مشخص نشده است. در این موارد، قانون به قاضی اجازه داده است تا با توجه به نظر کارشناسی در پزشکی قانونی، اقدام به تعیین مقدار ارش نماید. لازم به ذکر است که دیه در چهار حالت قتل، قطع نقص، جراحت در اعضا و از بین بردن منفعت اعضا، پرداخت می شود. 

 

آسیبی دیگری که ممکن است به پلک، وارد شود و در آن، برای مرتکب، مجازات دیه، در نظر گرفته شده است، پارگی پلک است. در ماده 590 قانون مجازات اسلامی، دیه پارگی پلک بالا ۱۴۰۴، هر کدام، یک ششم دیه کامل، معادل 266 میلیون تومان است و در صورتی که هر دو پلک بالا، آسیب ببینند، دیه، دو برابر شده و برای هر پلک، جداگانه حساب خواهد شد.

دیه پارگی پلک پایین ۱۴۰۴

در بخش قبل، بررسی شد که مجازات های اصلی، چه انواعی دارد، در چه مواردی، الزام به پرداخت دیه وجود دارد و دیه پارگی پلک بالا، چگونه است. از آنجا که طبق قانون، مبلغ دیه در مورد دیه پلک بالا و پایین متفاوت است، در این بخش، به بررسی دیه پارگی پلک پایین ۱۴۰۴ پرداخته شده است.

 

در ماده 591 قانون مجازات اسلامی، برای پارگی پلک پایین دیه در نظر گرفته شده است. بر اساس این ماده، پارگی پلک پایین هر کدام از چشم ها، موجب یک چهارم دیه ۱۴۰۴، یعنی 400 میلیون تومان است و در صورتی که هر دو پلک پایین، آسیب ببینند، دیه، دو برابر شده و برای هر پلک، جداگانه حساب خواهد شد. 

 

در صورتی که هر دو پلک پایین آسیب ببینند، دیه برای هر یک از آنها به طور جداگانه محاسبه می‌شود. بنابراین، اگر هر دو پلک پایین پاره شوند، دیه مجموعا ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود. این قاعده نشان می‌دهد که قانون به اهمیت هر یک از اعضای بدن توجه کرده و دیه را بر اساس نوع و شدت آسیب تعیین می‌کند.

 

نحوه محاسبه دیه پارگی پلک 1404

در بخش های قبل، پس از بررسی انواع مجازات و موارد الزام به پرداخت دیه، مجازات پارگی پلک بالا و پایین بر اساس متن مصرح قانون، نسبت به دیه کامل انسان بررسی شد. از آنجا که ممکن است این سوال مطرح شود که نحوه محاسبه دیه پارگی، چگونه است، در این بخش، موضوع نحوه محاسبه دیه پارگی پلک 1404 بررسی شده است.

 

در مورد پارگی پلک فوقانی، دیه معادل یک ششم دیه کامل است که در سال ۱۴۰۴ برابر با ۲۶۶ میلیون تومان است. این تفاوت در دیه به دلیل نقش متفاوت پلک های فوقانی و تحتانی در محافظت از چشم است. دیه پارگی پلک بر اساس جدول دیه سال ۱۴۰۴ و با در نظر گرفتن شدت آسیب و تاثیر آن بر عملکرد پلک تعیین می شود.

 

همانطور که گفته شد، بر اساس ماده 591 قانون مجازات، دیه پارگی پلک بالا، یک ششم دیه کامل و دیه پارگی پلک پایین، یک چهارم دیه کامل می باشد. از آنجا که دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۴، 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد، بنابراین دیه پلک بالا، 266 میلیون تومان و دیه پلک پایین، 400 میلیون تومان می باشد. 

 

دیه دامیه پلک چشم

در بخش های قبل، دیه پارگی پلک بالا و پایین بر اساس متن مصرح قانون، نسبت به دیه نفس، بررسی شده و نحوه محاسبه و میزان آن را در سال ۱۴۰۴ بیان شده است. در این بخش، به بررسی دیه دامیه، در مورد جراحت پلک، پرداخته خواهد شد.

 

در محاسبه دیه دامیه پلک چشم، شدت آسیب و میزان خونریزی حائز اهمیت  است. اگر جراحت به حدی باشد که نیاز به بخیه داشته باشد یا منجر به عوارض جدی شود، ممکن است علاوه بر دیه دامیه، ارش نیز لحاظ شود. نحوه محاسبه ارش نیز بر اساس درصد کارایی از دست رفته عضو یا منافع آن توسط قاضی و با نظر پزشکی قانونی خواهد بود.

 

در تعریف دامیه، باید دانست که بر اساس بند ب ماده 709 قانون مجازات اسلامی، دامیه، جراحتی است که اندکی، وارد گوشت شود و موجب جاری شدن مقدار کم یا زیادی، خون شود که دیه آن نیز، دو صدم دیه کامل می باشد و بر اساس نرخ روز دیه، 32 میلیون تومان می باشد. بنابراین، از آنجا که پلک نیز عضوی از سر و صورت می باشد، دیه دامیه پلک نیز، 32 میلیون تومان خواهد بود.

 

دیه بخیه کنار چشم و روی پلک

در بخش های قبل، گفته شد که دیه پلک بالا و پلک پایین، بر اساس متن قانون، چقدر است و چگونه محاسبه می شود. سپس، دیه دامیه چشم و نرخ آن را در سال 1404، بررسی شد. در این بخش، به سوال دیه بخیه روی پلک چشم، چقدر است؟ پاسخ داده خواهد شد.

 

دیه بخیه پلک چشم نیز، بر اساس نوع پارگی پلک و محل قرار گیری آن، متفاوت خواهد بود. بر اساس مواردی که در بخش های قبل، گفته شد، در صورتی که، پارگی در پلک بالا باشد، موجب یک ششم دیه کامل و در صورتی که در پلک پایین باشد، موجب یک چهارم دیه کامل می شود. در نتیجه، دیه بخیه روی پلک چشم، در سال ۱۴۰۴، در مورد پلک بالا، 226 میلیون تومان و در مورد پلک پایین، 400 میلیون تومان خواهد بود. 

 

با توجه به توضیحاتی که داد در مورد دیه بخیه کنار چشم و روی پلک، داده شد می توان گفت که این دیه برای هر چشم و پلک به صورت جداگانه لحاظ می شود. برای مثال، اگر بر روی هر دو پلک بخیه خورده باشد، دیه نسبت به هر پلک به صورت جداگانه محاسبه خواهد شد.

 

از آنجایی که بخیه در کنار چشم تاثیر بسزایی در زیبایی صورت داشته و می تواند این زیبایی را تحت تاثیر قرار دهد؛ بسیار حائز اهمیت بوده و دیه مجزایی برای آن در نظر گفته شده است. دیه بخیه کنار چشم معادل هشت دهم دیه کامل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده و به مبلغ 200 میلیون تومان می باشد.

 

دیه جراحت حارصه پلک فوقانی

دیه جراحت حارصه پلک فوقانی بر اساس قانون مجازات اسلامی ایران محاسبه می شود. اگر جراحت حارصه بر روی پلک فوقانی ایجاد شود، دیه آن به عنوان یک نوع از آسیب های سطحی در نظر گرفته می شود. با این حال، دیه حارصه پلک فوقانی نیز مانند انواع دیه حارصه محاسبه خواهد شد.

 

در صورتی که جراحت حارصه بر روی پلک فوقانی ایجاد شود و نیاز به بخیه داشته باشد، دیه آن مطابق با جدول دیه سال 1404 تعیین شده و یک درصد از دیه کامل می باشد. در واقع دیه جراحت حارصه بر روی پلک فوقانی، یک صدم دیه کامل یعنی یک صدم 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد.

 

با توجه به توضیحاتی که داده شد، دیه جراحت حارصه بر روی پلک فوقانی، یک صدم دیه کامل 1 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده و مبلغ این دیه 16 میلیون تومان خواهد بود. لازم به ذکر است که در صورتی که آسیب حارصه به هر دو پلک فوقانی شخص وارد شود، برای هر یک دیه جداگانه در نظر گرفته خواهد شد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان دیه پارگی پلک​ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان دیه پارگی پلک​​ پاسخ دهند.