دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / الکترونیکی شدن نسخه های بیمه تامین اجتماعی از 30 مهر

الکترونیکی شدن نسخه های بیمه تامین اجتماعی از 30 مهر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دعوای اعتراض شخص ثالث، یکی از طرق فوق العاده اعتراض به احکام صادره از دادگاه است که در آن، شخص ثالثی که از رای صادر شده توسط محاکم، متضرر گردیده، حق اعتراض پیدا می کند. زمان طرح دعوی اعتراض ثالث، بر خلاف ورود ثالث، مهلت مشخصی نداشته، چراکه حکم به او، ابلاغ نمی شود و در جلسات دادرسی صدور رای مورد اعتراض نیز حضور ندارد. بنابراین، موعد اعتراض ثالث، زمانی خواهد بود که شخص ثالث، از رای دادگاه، اطلاع یابد.

 

قانون گذار، در قوانین آیین دادرسی مدنی و کیفری، راه های اعتراض به آرای دادگاه ها را، برای اصحاب دعوا یا شخص ثالثی که از دعوای دو نفر، متضرر می گردد، پیش بینی کرده است. از جمله این طرق اعتراض، می توان به، تجدید نظر خواهی، واخواهی، اعاده دادرسی، فرجام خواهی و اعتراض شخص ثالث، اشاره کرد. 

اعتراض شخص ثالث، یکی از طرق فوق العاده اعتراض به آرای صادره از دادگاه است که بر خلاف مهلت و موعد ورود ثالث، قواعد ورود و مهلت متفاوتی دارد و در آن،  اشخاص ثالثی که از رای صادره از محاکم، متضرر گشته اند، حق اعتراض می یابند. بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، زمان طرح دعوی اعتراض ثالث​ و نحوه آن، باید در چهارچوب مقررات این قانون انجام شود، در غیر این صورت، پذیرفته، نخواهد شد.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، دعوای اعتراض شخص ثالث را توضیح دهیم؛ سپس، موعد اعتراض ثالث را از منظر قانون آیین دادرسی مدنی بررسی کده و بگوییم که مهلت اعتراض ثالث چقدر است. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.

دعوای اعتراض شخص ثالث چیست

قانون گذار، برای جلوگیری از تضییع حق افراد، در دادرسی، تمهیدات لازم را اندیشیده است. از جمله این تمهیدات، در نظر گرفتن امکان اعتراض، به آرای صادره از دادگاه ها اعم از حکم یا قرار، از جمله اعتراض ثالث اجرایی می باشد. این اعتراض، بسته به نوع رای و شرایط آن، می تواند شامل تجدیدنظر خواهی، فرجام خواهی، واخواهی، اعاده دادرسی یا اعتراض شخص ثالث و سایر موارد مندرج در قانون باشد. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص اعتراض شخص ثالث توضیح دهیم و سپس، زمان طرح دعوی اعتراض ثالث و موعد و مهلت اعتراض ثالث را در خصوص حکم یا قرار صادره از محاکم، بررسی کنیم.

یکی از روش های اعتراض به رای دادگاه، دعوای اعتراض شخص ثالث است. بر اساس ماده 417 قانون آیین دادرسی مدنی، هرگاه حکم یا قراری از دادگاه صادر شود و موجب ضرر و زیان شخص ثالثی گردد، حق اعتراض به این رای، برای شخص ثالث محفوظ خواهد بود. البته، شرط پیدا کردن این حق اعتراض، این است که، شخص ثالث یا نماینده وی، در دادرسی حضور نداشته باشند و حکم به آن ها، ابلاغ، نشده باشد.

بنابراین ، در صورتی که بین دو شخص، در دادگاه، دعوایی مطرح شده باشد و منجر به صدور حکم یا قرار در دادگاه شود که به ضرر شخص ثالث باشد، در حالی که وی در جریان دادرسی حضور نداشته تا بتواند از خود دفاع کند، قانونگذار، این حق را به وی داده است تا بتواند از این حکم یا قرار، با استفاده از اقامه دعوای اعتراض شخص ثالث، شکایت کند.  

پس از توضیح در خصوص دعوای اعتراض شخص ثالث، در ادامه، قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم که زمان طرح دعوی اعتراض ثالث مانند مهلت و موعد ورود ثالث است یا خیر؟  و به عبارت دیگر، مهلت و موعد اعتراض ثالث چگونه است.

مهلت اقامه دعوای اعتراض ثالث

در قسمت قبل، در خصوص دعوای اعتراض شخص ثالث، توضیح دادیم و گفتیم که قانون گذار، راه های اعتراض به آرای دادگاه ها را، پیش بینی نموده است. علاوه بر اعتراض شخص ثالث، طرق دیگری نیز برای اعتراض به رای دادگاه ها وجود دارد که یکی از آن ها، واخواهی بوده. واخواهی، یکی از طرق اعتراض به آرا در خصوص حکم غیابی صادره از محاکم، برای محکوم علیه غایب می باشد. پس از توضیح دعوای اعتراض شخص ثالث، در این قسمت، قصد داریم، در خصوص زمان طرح دعوی اعتراض ثالث صحبت کنیم و بگوییم که مهلت و موعد اعتراض ثالث چگونه خواهد بود.

همانگونه که گفتیم، یکی از شرایط اقامه دعوای اعتراض شخص ثالث، آن است که شخص ثالث یا نماینده وی، در جریان رسیدگی به دعوا حضور نداشته باشد و حکم به آن ها، ابلاغ، نشده باشد. از آن جهت که شخص ثالث، در جریان دادرسی حضور ندارد، مشخص نیست که چه زمانی، از حکم مطلع می گردد. به همین دلیل، قانونگذار، بر خلاف مهلت و موعد ورود ثالث، موعد اعتراض ثالث را پیش بینی نکرده است. 

در صورتی که رای به شخص ثالث، ابلاغ می شد، قانونگذار، مهلتی را که برای اقامه دعوای اعتراض شخص ثالث پیش بینی می کرد، بر اساس قوانین ابلاغیه و احکام مربوط به آن، از زمان ابلاغ به شخص ثالث، در نظر می گرفت. لذا از آن جهت که حکم، به شخص ثالث ابلاغ نمی شود، نمی توان مهلت اعتراض ثالث را گفت. در واقع، موعد اعتراض ثالث، زمانی است که ثالث، از رای دادگاه، مطلع گردیده باشد. 

این امر، برخلاف ورود ثالث اصلی و تبعی است که حتما باید تا پیش از خاتمه دادرسی انجام شود. البته، به موجب ماده 422 قانون آیین دادرسی مدنی: " اعتراض شخص ثالث، قبل از اجرای حکم مورد اعتراض، قابل طرح است و بعد از اجرای آن، در صورتی می توان اعتراض نمود که ثابت شود حقوقی که ماخذ اعتراض است، به جهتی از جهات قانونی، ساقط نشده باشد ". بر اساس این ماده، چنانچه، حق مورد اعتراض، ساقط شده باشد، اعتراض ثالث، امکان پذیر نخواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد زمان طرح دعوی اعتراض ثالث در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون زمان طرح دعوی اعتراض ثالث پاسخ دهند.