با اعلام این خبر اظهار کرد: در راستای ایجاد ذخیره ارزش در سرمایهگذاریها و حفظ ارزش دارایی بازنشستگان در بلند مدت، صندوق بازنشستگی کشوری در چهار ماهه اخیر، برنامه عملیاتی را برای ساماندهی شرکتهای تابعه در قالب سیاستهای جدید به اجرا درآورده است.
وی افزود: این سیاستها باعث انتقال داراییهای غیرمولد در شرکتهای تابعه میشود تا منابع حاصل از آن برای سرمایهگذاری در بخشهای سودآورتر و پربازدهتر مورد استفاده قرار گیرد. بدین منظور، تعدادی از شرکتهای تحت پوشش هلدینگهای صندوق بازنشستگی به دلیل متوقف بودن تولید و سرمایه تزریقی و بعضاً کاغذی بودن آنها در مسیر انحلال قرار گرفتند که بدین ترتیب، از محل هزینههای مدیریتی آنها، سالانه حداقل ۲۰۰ میلیارد ریال صرفهجویی خواهد شد.
تاجیک ادامه داد: همچنین در راستای بهرهگیری از داراییهای غیرمولد و زیانده، چند شرکت به منظور اداره تخصصی و کارآمدتر به هلدینگها و واحدهای تخصصی منتقل شدهاند.
فرآیند ورود برخی شرکتهای صندوق بازنشستگی به بورس
معاون سرمایهگذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه فرآیند ورود برخی شرکتهای صندوق بازنشستگی به بورس در دو سال اخیر با وقفه مواجه بوده و اقدام موثری در این خصوص انجام نشده است، گفت: در این راستا، شرکت "پگاه گیلان" اولین دارایی غیربورسی صندوق بازنشستگی کشوری است که در بازار سرمایه یا همان بورس عرضه شده است و ۱۵ شرکت دیگر نیز در حال رفع مشکلات موجود و آمادهسازی برای عرضه در بورس و فرابورس هستند که پیشبینی میکنیم بررسی و ارزیابی آنها تا پایان شهریورماه به انجام برسد و پس از اصلاح ساختار مالی در بازار سرمایه عرضه شوند.
تاجیک خروج از بنگاهداری و هدایت سرمایههای بازنشستگان به سمت سرمایهگذاریهای بلندمدت با بازده مناسب را از سیاستهای اصلی صندوق عنوان و تأکید کرد: این سیاست به معنی فروش شرکتها و سرمایههای صندوق نیست بلکه به منزله شفاف کردن بنگاههای اقتصادی و موظف شدن آنها به سودآوری و بازدهی است.
وی تأکید کرد: اگرچه ساماندهی شرکتها و حذف برخی شرکتهای کاغذی با مقاومتهای بسیار و چسبندگیهای مدیریتی روبرو است، اما از آنجا که همه داراییهای صندوق بازنشستگی کشوری به بازنشستگان تعلق دارد و وظیفه این نهاد صیانت از سرمایههای آنان و سودآوری هرچه بیشتر این سرمایهها به منظور انتفاع بازنشستگان است، ساماندهی شرکتها با قدرت پیش خواهد رفت و برخی حاشیهسازیها، اخلالی در عزم مدیران صندوق برای تحقق این مهم ایجاد نخواهد کرد.
بهینه سازی ترکیب داراییهای صندوق در سهام صنایع بالادستی
معاون سرمایهگذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری، بهینه کردن ترکیب داراییهای صندوق در سهام صنایع بالادستی و تسویه دیون و تعهدات شرکتهایی که امکان عرضه در بازار سرمایه را پس از اصلاح ساختار مالی دارند، از دیگر سیاستهای جدید برای بهره مندی صندوق بازنشستگی از ظرفیتهای پولی مالی ایجاد شده ناشی از سهام صندوق در بورس عنوان کرد.
وی با اشاره به برنامه ریزیها و اقدامات انجام شده در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و تحقق خواسته ایشان مبنی بر «جهش تولید» گفت: اقدامات موثری در مورد فعال شدن پروژهها برای رسیدن به محصول نهایی و عرضه محصولات در بازار انجام شده است که از جمله آنها میتوان به پتروشیمی مسجد سلیمان و پتروشیمی جم و همچنین آزادراه شرق سپاهان اشاره کرد؛ ضمن اینکه صندوق بازنشستگی امسال تعدادی از طرحهای توسعهای خود در بنگاههای وابسته را اجرایی خواهد کرد که طرح توسعه فولاد اکسین، صبا فولاد خلیج فارس و طرح توسعه پتروشیمی جم از آن جمله هستند.
تاجیک با اشاره به اخذ مجوز تأسیس صندوق ETF یا صندوق سرمایهگذای قابل معامله در بورس به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان در ماههای اخیر گفت: دریافت مجوز تأسیس این صندوق به عنوان بزرگترین صندوق ETF موجود در بازار سرمایه کشور یکی از اقدامات مهمی است که عملیاتی شده و پذیره نویسی آن به زودی آغاز خواهد شد.
منبع : ایسنا
تهران- ایرنا- مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: همه شرکتهای صندوق، چه بورسی و چه غیر بورسی، باید هر ۶ ماه صورت های مالی را در سامانه کدال ثبت کنند.
به گزارش ایرنا از صندوق بازنشستگی کشوری، حجت میرزایی در جلسه معارفه «علی پناهی» معاونت سرمایهگذاری و امور اقتصادی و قدردانی از «مصطفی فروتن» معاون پیشین این حوزه با تاکید بر اینکه در شرایط خاصی از نظر اقتصادی قرار داریم و معاونت اقتصادی صندوق وظایف سنگینی برعهده دارد، تاکید کرد: معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری در دوره جدید باید از همه ابزارهای نظارتی خود استفاده کند.
میرزایی با تشریح وظایف و سیاست های سه گانه معاونت سرمایهگذاری و امور اقتصادی صندوق گفت: وظیفه این معاونت، پاسخگو کردن هلدینگها و همه شرکتهای تابعه است و آن ها باید به صورت شفاف، مستمر و دقیق، پاسخگوی عملکرد خود باشند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به غیرفعال شدن سامانه های نظارتی و شفافیت که تا چند سال قبل فعال بودند، گفت: نخستین وظیفه مهم معاونت اقتصادی صندوق، فعال کردن سامانههای نظارتی و شفافیت شامل BI، قراردادها، املاک، مشخصات اعضای هیات مدیره و سایر سامانههای غیرفعال تا پایان سال است.
وی تصریح کرد: این سامانه ها از سال آینده باید به ویترینی برای گزارش عملکرد و اقدامات حوزه اقتصادی و مالی تبدیل شوند تا همگان به خصوص ذینفعان و بازنشستگان صندوق بتوانند در جریان دقیق و مستمر امور قرار گیرند.
میرزایی از معاونت سرمایهگذاری و امور اقتصادی صندوق، خواست تا با نظارت مستمر و دقیق، عملکرد مالی و اقتصادی بنگاههای اقتصادی تابعه را با شرکتهای رقیب در بخش خصوصی مقایسه کرده و در صورت ضعف یا مشکل، ضمن آسیب شناسی علمی، نسبت به برون رفت از آن اقدام کنند. وی ادامه داد: همه شرکتهای صندوق، چه بورسی و چه غیر بورسی، باید هر ۶ ماه صورت های مالی را در سامانه کدال ثبت کنند.
میرزایی همچنین اظهارداشت: شرکت ها باید آمادگی لازم برای تجدید ساختار سازمانی را داشته باشند. ما باید از شرکت هایی که در مسیر استراتژی سرمایه گذاری ما قرار ندارند یا باید خارج شویم؛ یا سهامدار این شرکت ها باشیم یا این شرکت ها باید در زنجیره ارزش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته و در قالب هم افزایی و زنجیره ارزش، شرایط خود را تغییر دهند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری سومین وظیفه معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق را انجام مطالعات به روز و بلندمدت عنوان کرد و افزود: این معاونت باید مطالعات به روز در حوزههای کلان اقتصادی انجام داده و خروجی این اطلاعات را به شرکتها و هلدینگهای تابعه منتقل کنند.
وی افزود: برای مطالعات بلند مدت نیز باید از ظرفیت موسسه راهبردهای صبا، استفاده شود و اطلاعات و گزارشهای لازم از روندها و عملکردهای اقتصادی در سطح جهانی رصد شده و از آنها استفاده کنید. میرزایی با قدردانی از تلاشها و خدمات «مصطفی فروتن» در یکسال و نیم اخیر، «علی پناهی» را به عنوان معاون جدید اقتصادی و سرمایهگذاری صندوق معرفی کرد و گفت: آقای پناهی فردی متخصص و بادانش است که علاوه بر معاونت در بورس کالای ایران، تجربه معاونت اقتصادی بنگاههای اقتصادی را هم دارد و کاملاً مسلط به حوزه سهامداری، مدیریت اقتصادی و اداره بنگاهها است.
منبع: ایرنا
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©