دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / آرای قابل اعتراض در دادگاه کیفری

آرای قابل اعتراض در دادگاه کیفری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی آرا قابل اعتراض دادگاه کیفری می پردازیم . 

 

احکام دادگاه ها طبق قانون بر مبنای عدالت صادر می شود یعنی بر مبنای موازین شرعی و قانونی . اما قانونگذار مواردی را برای رعایت کامل حقوق طرفین دعوا پیش بینی کرده است که اگر شخصی که رای بر علیه اش صادر می شود را نپذیرد و یا ادله جدیدی کشف شود و یا اگر به هر نحوی اشتباهی صورت پذیرفت فرد محکوم بتواند درخواست تجدیدنظر یا فرجام خواهی از اراء صادره از دادگاه کیفری داشته باشد . نکته حایز اهمیت این است که در واقع تعدادی از آرای صادر شده از دادگاه های کیفری قابلیت اعتراض دارند . در این مقاله به بررسی آرا قابل اعتراض دادگاه کیفری و موارد استثناء می پردازیم .  

آرا قابل اعتراض دادگاه کیفری

آرا قابل اعتراض دادگاه کیفری آرای است که قطعی نباشد در صورتی که حکم قطعی باشد قابل اعتراض نمی باشد . 
بر طبق ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری ، آرای قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان همان حوزه قضایی و یا در دیوان عالی کشور قابل فرجام است ، موارد زیر را شامل می شود : 
جرایم تعزیری درجه هشت .
جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش ، درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد . 

همچنین مطابق ماده 428 قانون آیین دادرسی کیفری، آرای صادر شده در رابطه باجرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات، قطع عضو، حبس ابد و یا تعزیر درجه سه و بالاتر است و جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی که میزان دیه آنها نصف دیه کامل یا بیش از آن است و آرای صادره درباره جرائم سیاسی و مطبوعاتی، قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور می باشد.

موارد استثناء

موارد استثناء در تبصره ماده فوق اینگونه بیان شده است که اگر فردی به مجازات حبس طبق قانون محکوم شده باشد ولی دارای شرایط تبدیل مجازا بوده و قاضی او را به یکی از مجازات های جایگزین حبس محکوم کند ، معیار این که قابلیت تجدیدنظر را دارد یا خیر همان مجازات که در قانون ذکر شده یا همان مجازات اولیه او ملاک و معیار است . 
آراء قابل تجدیدنظر شامل محکومیت ، برائت و قرارهای منع و موقوفی تعقیب ، قرار اناطه و تعویق صدور حکم نیز می باشد ، در صورتی که رای راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر خواهی باشد . 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آراء قابل اعتراض دادگاه کیفری به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون آراء قابل اعتراض دادگاه کیفری​ پاسخ دهند .