جرم سرقت یا دزدی و انواع آن در قانون مجازات اسلامی آمده اند. به موجب ماده 267 قانون مجازات اسلامی سرقت به معنای ربودن مال غیر می باشد. جرم سرقت در یک دسته بندی به دو گروه سرقت حدی و سرقت تعزیری طبقه بندی شده است.
برای مشاوره جرم سرقت یا دزدی و انواع آن
برای مشاوره جرم سرقت یا دزدی و انواع آن
همیشه و در همه دوران ها مالکیت افراد نسبت به اموالشان یک موضوع مهم و حساس بوده است. مردم همیشه خواستار احترام به حقوق مالکیتی خود بودند و البته همیشه هم افرادی هستند که این حقوق را نادیده می گیرند. با پیشرفت جوامع قانونگذار اقدام به تدوین قوانینی کرد تا طبق آن حق دیگران نسبت به اموالشان محترم شمرده شود.
قانون گذار برداشتن مال دیگران بدون اجازه آن ها را تحت عنوان جرم سرقت معرفی کرد. رواج این جرم قانونگذار را بر آن داشت تا با بیان دقیق تر مسائل مرتبط با این جرم از قبیل تعریف جرم سرقت، تقسیم بندی سرقت به سرقت تعزیری و سرقت حدی و هم چنین بیان نحوه اثبات جرم سرقت پرداخته است.
از این رو با توجه به اهمیت جرم سرقت یا دزدی و انواع آن در این مقاله با پاسخ به پرسش جرم سرقت چیست؟ جرم دزدی را بررسی کرده و در خصوص انواع جرم سرقت توضیحاتی ارائه شده است. مطالعه این مقاله به علاقه مندان آشنایی با قوانین و مقررات و مجازات جرم سرقت و دزدی پیشنهاد می شود. با ما همراه باشید.
در پاسخ به جرم سرقت چیست؟ باید گفت سرقت یا دزدی یک عمل مجرمانه و غیر قانونی است که در ماده 267 قانون مجازات اسلامی تعریف شده است. در این ماده آمده است که سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است. جرم سرقت در یک دسته بندی کلی به دو گروه جرم سرقت حدی و سرقت تعزیری طبقه بندی می شود. سرقت حدی آن که مجازات ان را شارع تعیین کرده و برای آن شرایطی در نظر گرفته؛ سرقت تعزیری نیز آن است که مجازات ان را قانونگذار تعیین می کند.
با توجه به ماده 267 قانون مجازات اسلامی می توان گفت که اگر کسی مال متعلق به فرد دیگری را برباید، سارق است. متعلق بودن مال به دیگری، هم شخص حقیقی مثل افراد در سطح جامعه را شامل می شود و هم اشخاص حقوقی مثل شرکت ها و اموال دولتی را.
جرم سرقت مانند هر جرم دیگری برای اینکه شکل بگیرد باید دارای سه رکن عنصرقانونی، روانی و مادی باشد. در واقع جمع این سه رکن با یکدیگر باعث می شود آنچه ما به آن جرم سرقت می گوییم ایجاد شود. در ادامه برای آشنایی بیشتر با جرم سرقت مستوجب تعزیر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
پیش از این به بررسی جرم سرقت پرداخته و گفتیم که سرقت به معنای ربودن مال متعلق به غیر است. مجازات جرم سرقت سرقت با توجه به کیفیت و نحوه ارتکاب جرم متفاوت است. جرم سرقت به دو دسته جرم سرقت حدی و سرقت تعزیری طبقه بندی می شود و در ادامه به بررسی انواع جرم سرقت خواهیم پرداخت.
الف) سرقت حدی: سرقت حدی یک نوع از انواع سرقت است که دارای مجازات حدی است. سرقت حدی دارای شرایط خاصی است. برای اینکه جرم سرقت حدی شکل بگیرد باید تمام شرایط 14 گانه شکل گیری جرم سرقت حدی وجود داشته باشد. در واقع نمی توان شرطی به آن اضافه یا کم نمود. در صورتی که یکی از شرایط جرم سرقت حدی وجود نداشته باشد، سرقت مستوجب حد نخواهد بود و در سایر دسته های جرم سرقت قرار خواهد گرفت.
ب) سرقت تعزیری : به سرقتی تعزیری گفته می شود که سارق شرایط سرقت حدی را نداشته باشد. در این صورت قاضی با توجه به نحوه سرقت برای آن مجازات تعیین خواهد کرد. برای مثال کیف قاپی، یا سرقت همراه با اسلحه یا سرقت همراه با آزار دیگری و .... سرقت تعزیری انواع مختلفی از سرقت را شامل می شود. در واقع در صورتی که ثابت نشود یک سرقت حدی است، تعزیری در نظر گرفته می شود مثل جرم خرید گوشی سرقتی که هیچ موقع نمی تواند شرایط سرقت حدی را داشته باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم سرقت یا دزدی و انواع آن، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم سرقت یا دزدی و انواع آن پاسخ دهند.
برای مشاوره جرم سرقت یا دزدی و انواع آن
برای مشاوره جرم سرقت یا دزدی و انواع آن
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©